FOTOGALERIE:Dascălii au intrat în cea de-a treia săptămână a patimilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorii din Buzău au manifestat zgomotos
Profesorii din Buzău au manifestat zgomotos

Peste 1000 de profesori din Buzău în frunte cu prim vicepreşedintele  Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Simion Hăncescu au protestat astăzi în Piaţa Dacia din centrul municipiului Buzău, în speranţa că vor sensibiliza autorităţile vis a vis de revendicările salariale. La acţiunea de la Buzău au participat şi delegaţii de sindicalişti venite din Iaşi, Piatra Neamţ, Argeş şi Bucureşti.

FOTOGALERIE aici

Peste 80 la sută din profesorii buzoieni afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ au intrat de luni în cea de-a treia săptămână de proteste.

Dascălii buzoieni nemulţumiţi că nu-şi primesc integral salariile majorate la finele anului trecut şi-au continuat acţiunile revendicative în Piaţa Dacia din centrul municipiului.

Mitingul de protest la care au participat peste 1000 de cadre didactice,anunţat de liderii SIP Buzău la sfârşitul săptămânii trecute, a continuat apoi cu un marş zgomotos către Prefectură.

Protestul de luni a fost precedat de încă o rundă de negocieri derulate între reprezentanţii Prefecturii şi liderii sindicali. „Ne-am întâlnit în acestă dimineaţă cu Prefectul dar din nefericire n-am găsit nicio soluţie convenabilă ambelor părţi. Soluţiile ţin mai mult de decizia guvernului şi a preşedintelui decât de negocierile purtate cu autorităţile locale” a declarat Ion Dobre liderul SIP Buzău.

Liderii profesorilor buzoieni nu exclud deocamdată posibilitatea îngheţării anului şcolar dacă negocierile vor fi sortite în continuare eşecului. “Este ultimul lucru la care ne gândim însă dacă nu vom primi nimic în urma negocierilor luăm în calcul şi acestă posibilitate” a mai precizat Ion Dobre.

Prezent luni la Buzău, vicepreşedintele  Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Simion Hăncescu a declarat că speră ca exemplul colegilor de aici să se extindă în toată ţara. “Profesorii din Buzău dau dovadă de curaj în lupta pentru această cauză pentru care milităm cu toţii. Vrem să se aplice legea şi vrem ca guvernanţii să înţeleagă acest lucru măcar în cel de-al 12 ceas.Sperăm ca ceea ce se petrece la Buzău să se întâmple în toată ţara pentru că este singura soluţie ca să se aplice legea” a mai spus Simion Hăncescu

Cursurile din peste 80 la sută dintre grădiniţele, şcolile şi  liceele din judeţ sunt suspendate încă de acum trei sătptămâni după ce dascălii au venit la program însă nu au mai intrat la ore.

Situaţia de la Buzău este unică în ţară după ce la finele anului trecut profesorii şi-au câştigat în instanţă dreptul de a beneficia de majorările salariale de 33 la sută de pe vechea lege.

Profesorii buzoieni vor picheta şi mâine dimineaţă timp de 2 ore Inspectoratul Şcolar din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite