Daca e iarnă grea, lăsaţi maşina în garaj!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe buzoieni îi aşteaptă o iarnă grea
Pe buzoieni îi aşteaptă o iarnă grea

Primarul a anunţat că, indiferent de consecinţele asupra traficului, nu va mai folosi nisip şi sare la deszăpezirea străzilor. Pentru a nu rămâne înzăpeziţi, buzoienilor nu le rămâne decât să renunţe la autoturisme deoarce Primăria se va limita doar la a ridica stratul de omăt de pe carosabil.

Primarul Buzăului spune că lumea trebuie să înţeleagă că folosirea materialelor antiderapante va păgubi serios bugetul municipiului, prin lucrări ulterioare de refacere a carosabilului. „Anul trecut, din prima zi, am dat aproape 200 de tone de sare, echivalentul a 1.000 de tone de nisip. Sarea a stricat drumurile şi cheltuielile numai cu stricăciunile au costat aproximativ 15.000.000 de lei. Pentru această iarnă vom fi foarte calculaţi cu materialul şi îl vom folosi doar în cazuri deosebite, la poduri sau în anumite intersecţii”, a declarat primarul Constantin Boşcodeală.

Edilul a ţinut să se scuze anticipat pentru neplăcerile pe care le vor întâmpina buzoienii la iarnă, în trafic. „Chiar dacă se va circula mai greu în anumite perioade, nu vom mai împrăştia sare pe străzile municipiului Buzău. Atâta timp cât cade zăpada, lumea trebuie să evite circulaţia cu autoturismul pentru că ne costă pe toţi înlăturarea consecinţelor. De data asta îmi cer scuze la cetăţeni, dar vom da cu clorură de calciu la prima zăpadă şi apoi doar scoatem zăpada fără să mai împrăştiem material antiderapant”, a declarat Boşcodeală.

Lucrările de deszăpezire vor fi realizate de societatea RER Ecologic Service şi Urbis Serv, cu utilaje proprii. Fiecare intervenţie va fi decontată de municipalitate, la sfârşit de lună.

Conducerea firmei RER spune că a apucat deja să facă aprovizionarea cu materiale necesare deszăpezirii. În depozite se găsesc deja 120 de tone de nisip, folosit ca antiderapant, 100 de tone de sare, utilizată la dezgheţarea poleiului şi 40 de tone de clorură de calciu, soluţie care se împrăştie înainte de ninsori, pe carosabil, pentru a preveni formarea poleiului. „Din experienţa de anul trecut, nu cred că este posibil să evităm împrăştierea de nisip sau sare pentru că cele mai mari probleme vor fi cu poleiul, care se formează mai ales dimineaţa. De aceea, noi suntem pregătiţi atât cu utilaje pentru evacuarea zăpezii, dar şi cu sărăriţe şi materiale antiderapante”, a declarat Liviu Mocanu, directorul RER Ecologic Service.

Potrivit conducerii RER, în iarna trecută firma a avut cele mai grele intervenţii la deszăpezire, fiind nevoită să consume 800 de tone de sare.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite