DSP Buzău îi cheamă la vaccin anti-porcin pe toţi lucrătorii cu publicul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Puţini buzoieni au mers să se vaccineze
Puţini buzoieni au mers să se vaccineze

Direcţia de Sănătate Publică Buzău anunţă noi măsuri în lupta împotriva gripei AH1N1, după ce riscul contaminării populaţiei cu gripa porcină a crescut sensibil în ultimele zile.

Pentru a evita apariţia unei epidemii de gripă porcină, DSP Buzău face un apel la toate persoanele adulte, care lucrează cu publicul, în birouri, ghişee sau în comerţ, să ajungă cât mai urgent la medicii de familie sau la centrele de vaccinare, pentru a primi vaccinul.

„La vaccinarea antigripală AH1N1 au venit grupuri din diverse instituţii iar primii au fost personalul de la bănci. De la supermarketuri sau centre comerciale însă nu a venit nimeni. Din păcate, atunci nu existau ca şi grup ţintă iar acum sperăm ca toţi aceşti angajaţi să vină la cabinete. Orice persoană care lucrează cu publicul trebuie să se vaccineze”, a declarat medicul Venera Axinte, directorul adjunct al DSP Buzău.

Buzoienii sunt printre cei mai reticenţi pacienţi ai cabinetelor de vaccinare, spre îngrijorarea autorităţilor sanitare care au administrat doar 3.137 de doze de Cantgrip, dintr-un lot de 18.650 primit de la Institutul Cantacuzino.

Pentru perioada următoare, DSP Buzău estimează o creştere a numărului celor care doresc vaccinul, aceştia fiind alarmaţi de statistica îngrijorătoare ce evoluează de la o zi la alta. Astfel, s-a decis înfiinţarea de centre de vaccinare în toate spitalele şi policlinicile din judeţ şi suplimentarea lotului de vaccin cu 5.000 de doze.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite