VIDEO DJ Sava mixează în deschiderea concertului Tiesto din Chişinău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În calitate de DJ, buzoianul Costel Sava a lansat în ultimii ani mai multe hituri dance care au cucerit inimile a mii de fani din ţară dar şi din străinătate.

DJ Sava a început să mixeze în anul 1990, a fost rezident în Disco No Limit din Buzău iar din 2000 este prezent în fiecare vară pe Litoral, la pupitrele de mixaj din Tineretului, Ring sau Gossip Club

După Revoluţie, tânărul Costel Sava venea în municipiul Buzău, dintr-o comună apropiată, cu gândul de a deveni DJ de discotecă, aşa cum văzuse peste graniţă. După câteva luni de pus muzică în puţinele cluburi apărute atunci, norocul l-a dus mai departe de judeţul Buzău, chiar la Costineşti, unde a lucrat mai multe veri la rând.

A fost perioada când Costel Sava a cunoscut numeroşi artişti, a legat relaţii cu ei, după  care i-a chemat în spectacole organizate de el în oraşul Buzău. Nicio clipă nu şi-a luat gândul de la meseria de DJ. A devenit rezident “No Limit” Buzău, perioadă în care a realizat prima colaborare, pentru melodia “Honey”, cu solista Elena Pavel. 

În 2000, DJ Sava s-a transferat în discoteca Tineretului din Costineşti, aceasta fiind mutarea care i-a schimbat destinul. “Am fost chemat în foarte multe cluburi iar din 2006 am renunţat la rezidenţiat şi am început colabărări în ţară şi străinătate”, spune DJ Sava.

În 2007, Dj Sava a scos primul său album, "Love Drops", cu ajutorul Cat Music iar în 2008 a semnat un contract şi cu Ministry of Sound, cea mai important casă de producţie din Europa, în domeniul muzicii electronice. “Primul meu single a fost Sunshine, cu Connect-R, care a fost editată şi de Ministry of Sound, din Germania”, spune Costel Sava.

Dj Sava se află permanent printre participanţii de seamă la numeroase festivaluri de muzică  electronică, precum Freedome Festival, replică la Liberty Parade, dar şi în deschiderea unor concerte susţinute de Tiesto, Tom Novy, John Creamer sau Mark Knight.

DJ Sava este cunoscut pentru hituri ca “Gone Away”, “Sunshine”, “The Reason”  şi “September”, producţii care l-au propulsat rapid în topuri. Buzoianul are déjà un palmares de invidiat, unde penultimul său single, “September”, figurează ca “Best Dj Song”, la Romanian Top Hits 2008.

“Colaborarea cu Raluka, solista mea, este de bun augur. Casa de discuri îmi propusese câteva nume, precum Lora, Delia, însă am descoperit-o pe Raluka pe youtube. Era o fată talentată care participa în festivaluri de muzică uşoară. Am cerut numărul ei lui Viorel Gavrilă, am luat legătura cu ea, după care am scos single-ul September”, povesteşte Costel Sava.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI:

Ai modele printre actualii DJ? “Chiar dacă nu pot spune că îmi mai plac la fel de mult ca la început melodiile sale, DJ Tiesto este cel mai de apreciat. El este omul care a reuşit să ridice DJ-ul la rang de artist. Până la Tiesto, DJ-ul era doar cel care făcea oamenii din club să se simtă bine, combinând anumite melodii după cum simţea el. Îmi mai place ascensiunea lui David Guetta”.

Pentru familie ai timp? “În afara sezonului estival, când mai tot timpul stau pe litoral, petrec cam două zile cu familia. Miercurea şi joia merg în Bucureşti pentru munca de studio iar în cele trei zile de weekend sunt în cluburi din ţară şi din străinătate. Prindem la străini iar eu am déjà solicitări de concerte la Bruxelles şi Torino”.

Ce îţi place? “Îmi place să ascult muzică veche fiindcă eu folosesc în programele mele multe melodii vechi reorchestrate de alţii sau de mine. Îmi place să mă uit la fime clasice, precum Parfum de femeie, cu AL Pacino, şi să mă plimb prin parc, cu băiatul meu şi soţia. Îmi mai place să călătoresc şi, Slavă Domnului, am parte de aşa ceva”.

Ce nu îţi place? “Nu îmi place să amestec cele două planuri, professional şi familial. Când e vorba doar de plăcere, timp liber, implic şi familia, când e doar profesie, prefer să fiu detaşat de familie. Nu îmi place să fiu minţit, nepunctualitatea, lucruri pe care toată lumea le urăşte”.
 
Născut pe 3 aprilie 1973, în municipiul Buzău

Ocupaţia – DJ şi producător

Familie – căsătorit, un copil

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite