Curtea de Apel Ploiești judecă recursul privind candidatura ”clonei” lui Victor Mocanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Avocații lui Victor V. Mocanu, „clona” președintelui Consiliului Județean Buzău, au formulat recurs la hotărârea Tribunalului Buzău, de sâmbătă, prin care i-a fost respinsă candidatura la alegerile din iunie. Procesul se judecă astăzi, la Curtea de Apel Ploiești, judecătorii prahoveni având ultimul cuvânt în ceea ce privește candidature tânărului de 24 de ani, din Bacău.

Victor V. Mocanu, tânărul de 24 de ani din judeţul Bacău care s-a înscris, pe 1 mai, în cursa electorală pentru şefia Consiliului Judeţean Buzău, nu are dreptul să mai candideze. Aceasta este hotărârea luată de Tribunalul Buzău, sâmbătă, în urma judecării contestației depusă de Victor C. Mocanu, președintele Consiliului Județean, candidat pentru un al treilea mandat.

Avocatul preşedintelui Consiliului Județean a susţinut în pledoaria sa că Victor V. Mocanu, ”clona”, şi-a depus candidatura cu rea credinţă pentru a induce în eroare electoratul. Mai mult decât atât , avocatul a afirmat că există dovezi că semnăturile strânse de operatorii tânărului Mocanu sunt în mare parte false. Contestatarii ”clonei” au fost ajutaţi şi de o anchetă a poliţiei, solicitată chiar de instanţă, care a scos la iveală, printre altele, că doi dintre agenţii care au adunat semnături nu există. ”În spatele acestui copil se află cineva iar acel cineva a avut acces la listele electorale mai vechi și pe baza acestora a fabricat listele de susținere. Deci tot ce e de la Nehoiu, este fals. Mai departe, apare o persoană care a strâns peste 3.000 de semnături, domnul Seti Roberto. Persoana respectivă nu există”, a declarat în fața instanței, Corin Dănescu, avocatul preşedintelui CJ, Victor C. Mocanu.

De cealaltă parte, avocatul tizului preşedintelui Mocanu a invocat dreptul constituţional al acestuia de a candida şi de a fi ales. Și-a justificat, uneori cu argumente hilare, fiecare acuză a adversarilor săi. În plus, a încercat să convingă completul de judecată de calităţile clientului său, pe care intenționa să facă publice după începerea campaniei electorale. ”Doamna judecător, dacă prin campania pe care o voi face vom convinge electoratul buzoian că Mocanu V. Victor este mai bun din punct de vedere al calităților pe care le are decât Mocanu C. Victor (președintele CJ Buzău n.r.), fiți convinsă că buzoienii îl vor alege pe primul”, a precizat Dumitru Popoviciu, avocatul tânărului Victor V. Mocanu.

La final, tânărul Victor V. Mocanu i-a declarant judecătoarei că are opt clase şi că a muncit în Belgia, ca zidar. Pentru a fi ţinut departe de presă, “clona” a fost protejată de un bodyguard. După două ore de deliberări, instanţa s-a pronunţat, anulând hotărârea 20 din 1 mai 2012, adoptată de BEJ Buzău, prin care fusese acceptată candidatura lui Victor V. Mocanu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite