Buzău: Cursuri suspendate din cauza A H1N1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul cazurilor de gripă creşte la Buzău. Probele de laborator au confirmat că două eleve de clasa a X-a din Colegiul Naţional Mihai Eminescu au contractat virusul AH1N1. Inspectorii sanitari au decis suspendarea pentru o săptămână a cursurilor clasei la care învăţau fetele pentru ca sala să fie dezinfectată.

În total, în judeţul Buzău numărul persoanelor diagnosticate cu noul virus a ajuns la nouă.
Cele două adolescente au intrat în contact cu unul dintre primii doi studenţi diagnosticaţi la Buzău cu noul virus. Ei s-au întâlnit la o petrecere şi după câteva yile fetele au început să se simtă rău. Au mers iniţial la cabinetul medical al şcolii şi apoi au mers şi-au făcut analizele, iar medicii au confirmat: au contractat virusul AH1N.

 Cele două fete au fost izolate la domiciliu iar inspectorii sanitari au decis suspendarea orelor de curs la clasa respectivă pentru o săptămână. “În ultimele 24 de ore ni s-au confirmat la Buzău două noi cazuri de gripă nouă. Au ajuns astfel la nouă, dar noi sperăm să nu mai crească. Este vorba despre două fete de 16 ani care au fost izolate la domiciliu. Colegii lor vor sta şi ei acasă pentru o săptămână iar în acest timp clasa respectivă va fi dezinfectată. Îi vom monitoriza pe toţi şi le vom urmări starea de sănătate”, ne-a declarat Venera Acsinte, director adjunct la Direcţia de Sănătate Publică.

După confirmarea existenţei virusului, şi ceilalţi elevi ai liceului sunt monitorizaţi. “Din păcate au apărut două noi cazuri la un liceu. S-au luat toate măsurile de dezinfecţie şi igienizare a clasei respective. Toţi elevii clasei vor sta acasă timp de şapte zile şi le vom urmări evoluţia. De asemenea, monitorizăm toţi elevii liceului. Vom lua legătura şi cu absenţii să vedem din ce cauză lipsesc ca să nu mai avem surprize”, ne-a declarat Florin Stoian, inspector şcolar general.

Atât elevii cât şi părinţii sunt speriaţi de confirmarea cazurilor noi. Chiar dacă mulţi dintre ei credeau că lor nu li se poate întâmpla, acum au început să îşi ia mai multe măsuri de protecţie. “Până acum credeam că sunt baliverne cu gripa asta nouă dar de când am aflat că două fete din liceu de la băiatul meu s-au îmbolnăvit, am început să îmi fac probleme. O să cumpărăm măşti, o să avem mai multă grijă cu aglomeraţia, o să căutăm să ne protejăm. Pentru noi adulţii mai e cum mai e dar ne e teamă pentru copii”, ne-a spus speriat un părinte al cărui băiat este elev în clasa a XI-a la Colegiul Mihai Eminescu.

 În ţară, în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 68 de cazuri de gripă cu virus AH1N1, asfel că numărul total al îmbolnăvirilor a ajuns la 1465.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite