Curăţenia de primăvară găureşte bugetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Buzoienii nu sunt foarte mulţumiţi de rezultatele campaniei din acest an şi spun că încă mai sunt cratere în tot oraşul. Municipalitatea a încheiat curăţenia de primăvară şi, după ce a tras linie, a aflat că trebuie să le achite aproape trei milioane de lei firmelor de salubrizare, spaţii verzi şi drumuri.

Primarul Constantin Boşcodeală a anunţat, zilele trecute, bilanţul campaniei de primăvară care s-a derulat în perioada 15 aprilie - 1 mai. "S-au folosit 2.500 tone de asfalt, s-au pus 15.000 de metri pătraţi de plombe şi 8.000 de metri pătraţi de covor asfaltic", a declarat edilul şef al oraşului.

Conform acestuia, au fost curăţate toate aleile dintre blocuri, de unde au fost adunate şase mii de tone de gunoi. Un număr de 125 de platforme de gunoi au fost curăţate şi apoi îngrădite cu plasă metalică. Oamenii primăriei au reparat şi revopsit leagănele şi balansoarele din 50 de locuri de joacă iar cei de la "Spaţii Verzi" au plantat 60.000 de flori, 900 de arbori şi 1.000 de arbuşti.

Lucrătorii de la "Drumuri" au refăcut marcaje rutiere şi au vopsit bordurile iar cei de la salubrizare au deratizat şi au efectuat dezinsecţia prin aviotratament, în tot oraşul.


"Valoarea aproximativă a lucrărilor a fost de 2.800.000 lei"
, a concluzionat primarul Constantin Boşcodeală, într-o conferinţă de presă.

Buzoienii, nemulţumiţi de campanie

Vestea că primăria a dat multe milioane de lei pentru Campania de curăţenie, din acest an, a ajuns repede la urechile contribuabililor, care au reacţionat prompt.


"Astăzi am ascultat un reportaj la un post de radio local în care domnul primar explica cum s-a executat curăţenia de primăvară , cum s-a asfaltat şi s-au reparat străzile din oraş. Vă trimit câteva imagini dintr-o parcare din centrul oraşului să vedeţi cum arată după doi ani de când lucrătorii de la RAM au spart, dar au uitat să repare", ne-a sesizat, pe mailul redacţiei, Constantin Giurcă, un cititor al Adevărului de Seară.

Edilii promit asfaltarea întregului oraş

Consilierii locali au aprobat recent un studiu de fezabilitate pentru reabilitarea completă a 46 de kilometri de străzi din municipiu, până la sfârşitul anului 2011. Programul de asfaltare va costa 30 de milioane de euro iar finanţarea obiectivului se va realiza cu fonduri din bugetul local.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite