Cură de aerosoli la salina artificială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei care suferă de boli respiratorii şi nu-şi pot permite o plimbare până la Slănic Prahova pot vizita zilnic salina artificială deschisă în cartierul “Nicolae Titulescu”, din Buzău. De salinoterapie pot beneficia până la 20 de persoane, pe zi, baza fiind recomandată mai ales copiilor.

Pe lângă faptul că se pot trata de diverse afecţiuni repiratorii, adulţii pot citi, se pot uita la televizor sau pot juca şi ei anumite jocuri, gen table sau şah.

Minisalina are 22 de metri pătraţi, pentru care s-au folosit 25 de tone de blocuri de sare iar umiditatea încăperii este asigurată printr-un curent circular de la o fântană arteziană. O astfel de casă de sare, care este o oază de sănătate, potrivit specialiştilor, mai poate fi văzută doar în câteva locuri din ţară.

Tânărul investitor Valentin Ichim spune că a studiat eficienţa minisalinei pe câţiva apropiaţi, pentru a stabili cu precizie şi perioada de expunere.

„ Iniţial am făcut teste pe rude şi membrii ai familiei şi ne-am convins de eficienţa acestui tratament naturist. Pentru adulţi nu există limită de timpi, pentru copii mai mici este recomandată o cură de minim 60 de minute. Această salină artificială este recomandată pentru persoanele care suferă de afecţiuni respiratorii, astm bronşic sau tuse rebelă”, declară Valentin Ichim.

O cură de zece şedinţe se pare că are un efect fantastic asupra copiilor care răcesc mai des în sezonul rece. La finalul sedinţelor, părinţii vin şi le multumesc proprietarilor pentru faptul că cei mici reuşesc să scape de tusea rebelă pe care n-o puteau trata cu niciun medicament.

“Am un copil care răceşte la fiecare început de iarnă. Am aflat de aceasta casă de sare la gradiniţa unde este înscris cel mic. Medicul ne-a recomandat o cură  şi la acesta salină din Buzău. Copiii chiar nu se plictisesc aici. Au diverse jocuri, DVD-uri cu desene animate, pot să coloreze sau se pot juca în groapa cu sare”, spune Maria Prunde, client al salinei.

Sarea tăiata în blocuri care căptuşesc  pereţii a fost adusă la Buzău tocmai de la Târgu Ocna, iar cea care îmbracă podeaua provine din salina din Praid. Proprietarul, Valentin Ichim, mai spune că pe peretii iniţiali s-a aplicat o izolaţie de polistiren după care au fost montate blocurile de sare.

“Am fost nevoit sa apelez la un meşter din Ardeal cu experienţă în domeniu ca să fixez aşa cum trebuie cărămizile de sare pentru a evita accidentele. Atmosfera este umidificată cu aparatură specială iar temperatura nu depăşeşte 12-14 grade vara sau iarna”, mai spune proprietarul Valentin Ichim.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite