Cum a ajuns Buzăul în topul oraşelor cu apă scumpă şi murdară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ca să nu arunce apa murdară, buzoienii o lasă la decantat
Ca să nu arunce apa murdară, buzoienii o lasă la decantat

Buzăul se află pe locul şapte într-un top naţional al oraşelor cu cea mai scumpă apă din ţară în urma ajustărilor efectuate recent de compania furnizoare. Deşi serviciile oferite de Compania de Apă sunt foarte scumpe, calitatea apei lasă în continuare de dorit, aspect reclamat în nenumărate rânduri de către Asociaţiile de Proprietari şi consumatorii din oraş.

Încă din luna iulie preţul unui metru cub de apă potabilă şi al serviciilor de canalizare furnizat de Compania de Apă din Buzău a crescut cu aproape 20 de procente.

Practic, buzoienii plătesc acum pentru apa consumată 6,16 lei/mc preţ care include şi canalizarea, după ce în luna iunie un metru cub de apă potabilă, în care erau incluse şi serviciile de canalizare, costa 5,05 lei.

Apa murdară , o problemă fără rezolvare

Mai rău este că toate intervenţiile şi proiectele finalizate de Compania de apă în ultimii ani la Buzău, nu au reuşit să rezolve problema apei  mizerabile care continuă să le facă zile negre consumatorilor casnici.

Apa are un aspect ruginiu şi chiar dacă sursa de alimentare a fost înlocuită cu una nouă, acest lucru nu va schimba prea curând situaţia.

De câte ori se fac lucrări la reţea, apa este aproape imposibil de consumat şi chiar de folosit în gospodărie. “Lipsa totală de preocupare pentru reţeaua secundară duce la aceasta situaţie, pentru că ţevile sunt foarte vechi şi au depuneri mari. Situaţia este generalizată la nivelul întregului oraş iar preocuparea companiei pentru eliminarea cauzelor este redusă. Au rezolvat problema la băşcălie. Au facut doar cârpeli cu cepuri de lemn şi cu manşoane.Toate reţelele din oraş sunt pansate şi de aceea apa ajunge mizerabilă la robinete” a declarat Gheorghe Tănăsescu, preşedintele UAP din Buzău.

Reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari cred că în aceste condiţii furnizorul de apă nu are argumente solide vis a vis de costul exagerat al apei.

Citeşte amănunte despre acest subiect în ediţia săptămânalului ADS. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău la preţul unic de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite