Stop cardiorespirator, în timpul unei cezariene.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O tânără care a născut, miercuri, în Maternitatea Buzău a făcut stop cardiorespirator pe masa de operaţie, rudele acuzându-i pe medici că i-au administrat pacientei o supradoză de anestezic.

Dumitra Tocilă, o tânără de 29 de ani, din Berca, a ajuns ieri la Maternitate pentru a naşte. A fost preluată de medici şi trimisă urgent la operaţie. Pentru că femeia se afla deja la a treia naştere iar la a doua avusese o complicaţie soldată cu moartea fătului, acum a fost obligatorie naşterea chirurgicală. A apucat să aducă pe lume o fetiţă de 3,7 kilograme însă, ulterior, pacienta a suferit un stop cardiorespirator chiar pe masa de operaţie.

„A fost o reacţie la anestezie, deşi în anamneza pacientei nu apărea niciun indiciu care să ne pună în alertă iar femeia mai trecuse printr-o cezariană. A urmat o prăbuşire tensională, am reuşit să o resuscităm după care am transferat-o la Spitalul Judeţean, pentru a fi sub permanentă atenţie”, a declarat medicul Mircea Şuteu, şeful secţiei de Obstetrică Ginecologie 1din Maternitatea Buzău. 

Potrivit rudelor pacientei, resuscitarea a durat aproape două ore, după care o ambulanţă a transportat-o la Terapie Intensivă, la Spitalul Judeţean. Familia tinerei din Berca crede că stopul a survenit din cauza unei supradoze de anestezic. „Nouă ni s-a spus că în timpul operaţiei a avut o convulsie şi a trebuit să îi mărească doza de anestezic. Nu ştim dacă a fost vina medicilor sau o complicaţie, vrem doar să se facă bine”, ne-a declarat Mia Gangiu, mătuşa tinerei.

Colegiul Medicilor va analiza cazul din Maternitate. „Femeia este bine, acum. Deocamdată vrem să o scoatem din această stare şi apoi vom vedea ce a fost. E hazardat să spunem ce s-a întâmplat, pentru că e un cumul de factori”, a declarat medicul Victor Ioniţă, preşedintele Colegiului Medicilor.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite