Culmea hoţiei, să furi televizoare stricate din containerele cu deşeuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Campania de colectare a deşeurilor electronice are succes la Buzău, chiar şi în rândul hoţilor. Patru televizoare stricate au dispărut zilele trecute dintr-un container amplasat în urmă cu două luni în cartierul Micro 14. Poliţiştii comunitari îi caută acum pe hoţi.

Nimeni nu se gândea că cele trei containere pentru depozitarea aparatelor vechi ar putea fi vizitate vreodată de hoţi. S-a considerat că nu este necesară o vigilenţă sporită din partea poliţiştilor care patrulau prin zonă.

„Au dispărut patru televizoare foarte vechi, pe care locatarii din Micro 14 le aduseseră la container. Nu ştiu ce ar putea face cu ele pentru că nu au nicio valoare. Acum, poliţiştii locali vor fi mai atenţi, vor supraveghea cele trei containere pentru a-i prinde pe hoţi”, a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul municipiului Buzău.

Cele trei containere au fost amplasate de Greenweee International, cel mai mare reciclator european de deşeuri electrice şi electronice, care în perioada 10 noiembrie - 12 decembrie 2011 desfăşoară o campanie dotată cu premii pentru cei care renunţă la rebuturile din casă.

Cetăţenii care deţin deşeuri electrice şi electronice le pot aduce la cele trei puncte de colectare amenajate în oraş, iar pentru minimum cinci kilograme primesc în schimb un preş nou-nouţ şi un bilet la tombolă.

Cele trei puncte de colectare sunt înfiinţate în zona comercială de pe strada Frăsinet, situată între Kaufland şi Carrefour, cartier Micro XIV, pe str. Aleea Şcolii, vizavi de Liceul cu Program Sportiv „Iolanda Balas Sotter” şi în cartierul Dorobanţi II, în vecinatătea magazinului Universal Le Big.

Tombola se va organiza în data de 15 decembrie şi va avea ca premii un TV LCD, un Home Cinema şi un Cuptor cu microunde.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite