Cu ţepe te poţi alege chiar şi de la hipermarket

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Renumele magazinului l-a atras pe un buzoian atunci când a ales să cumpere pentru pensiunea sa o instalaţie de încălzire a apei cu panouri solare, însă acum spune că a făcut cea mai mare greşeală.

La recomandarea unuia dintre agenţii de vânzare dintr-un cunoscut hipermarket, Constantin Bilghiru a cumpărat la începutul anului două panouri şi un boiler de 400 de litri, pentru încălzirea a 20 de camere.


„Instalaţia m-a costat 1.600 de lei şi are capacitatea pe care mi-au recomandat-o de la magazin. Au apărut probleme din start. Nu mi-au trimis om pentru montaj şi am stat cu panourile în curte mai multe luni. Apoi, când am pus-o în funcţiune am văzut că nu încălzeşte apa mai mult de 30 de grade Celsius, deşi trebuia să încălzească la 100 de grade", declară Constantin Bilghiru, buzoianul păgubit.


După dese plângeri, a fost vizitat recent de un specialist al magazinului, pentru a verifica produsul. „Mi-a spus că am instalaţia subdimensionată şi că ce am eu, ar încălzi doar şase camere. Dar la mine nu încălzeşte nici o cameră", spune Bilghiru.


La rândul său, specialistul hipermarketului spune că vina îi aparţine exclusiv clientului, întrucât nu şi-a făcut un proiect tehnic, în prealabil, care să îi specifice capacitatea instalaţiei. Acesta a declarat că între părţi este un diferend comercial care va fi conciliat de avocaţi.


Şi poliţia a fost atrasă în scandalul iscat în jurul panourilor solare nefuncţionale. „Au fost efectuate verificări, însă nu au rezultat aspecte de natură penală sau contravenţională", conchide comisarul Florina Crucianu, de la IPJ Buzău.


Scandalul are deja consecinţe, agentul comercial care a vândut panourile fiind concediat.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite