Criza şi impozitul forfetar au închis firmele din Buzău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spațiile de închiriat au împânzit orașul
Spațiile de închiriat au împânzit orașul

Mii de firme din Buzău și-au pus lacătul pe uță de la începutul anului. Potrivit Registrului Comerțului, numărul agentilor economici care au cerut radierea firmelor a crescut cu 11 procente în primele trei luni ale acestui an, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Din cauza numărului mare de firme care se închid, specialistii se aşteaptă la un an şi mai prost în privinţa mediului de afaceri buzoian. În primele trei luni ale anului peste 6200 de agenţi economici buzoieni au solicitat radierea de la Registru Comertului, semnificativ mai mult decât în anul 2009.

"Am avut un magazin alimentar deschis de zece ani în cartierul Broşteni dar în ultima perioadă nu am mai avut clienţi şi decât să merg pe minus am preferat să îl închid. Şi pe lângă faptul că nu mai aveam clienţi s-a mai pus şi statul pe noi cu fel de fel de taxe", ne-a declarat Andrei Stroe, fost patron buzoian.

Cele mai afectate domenii au fost cele din comerţ şi sectorul imobiliar. Principale cauze care i-au determinat pe afacerişti să închidă afacerile au fost criza economică dar şi impozitul forfetar. La ora actuală, în Buzău mai sunt funcţionale peste 18.000 de firme.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite