Criza mieilor, pretext al crescătorilor pentru a scumpi carnea înainte de Paşte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se anunţă o criză a mieilor
Se anunţă o criză a mieilor

Criza mieilor, anunţată de o parte din crescătorii de ovine din ţară, este o temă falsă, aruncată pe piaţă de cei care doresc să ridice mult preţul cărnii în preajma sărbătorilor. Opinia îi aparţine preşedintelui Patronatului Crescătorilor şi Exportatorilor de Ovine, manager la un abator de lângă Buzău.

“Nu numai la Buzău s-a vorbit de o criză a mieilor din cauza sărbătorilor timpurii ci din toată ţara. Este doar o strategie pentru a majora preţul mieilor. Oamenii chiar vor crede şi vor accepta preţurile lor. Anul trecut au urcat tarifele cu 50 la sută iar de data asta vor cu 20 la sută, peste cele 50 la sută. Eu cred însă că aceştia vor rămâne cu marfa nevândută, aşa cum s-a întâmplat cu brazii de Crăciun”, ne-a declarat Mihai Dumitriu, preşedintele Patronatului Crescătorilor

Crescătorii de animale din zona de munte a judeţului prevestesc o criză a cărnii de miel, în preajma Paştelui, întrucât sărbătorile sunt prea devreme anul acesta iar oile au fătat târziu. În prezent, carnea de miel se vinde la preţul de 10 lei kilogramul în viu însă dacă se confirmă variantă crescătorilor de la munte privind iminenţa unei crize a cărnii de miel, preţul ar putea creşte la 12 lei kilogramul.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite