Criza de de locuri de parcare din zona centrală ar putea fi rezolvată printr-o construcţie supraetajată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aici ar urma să fie înălţată noua parcare
Aici ar urma să fie înălţată noua parcare

Proiectul este pentru zona băncilor şi cuprinde o contrucţie cu 4- 5 niveluri. Primăria are acum un nou proiect prin care speră să rezolve problema lipsei locuri de parcare din centru. Precedentele proiecte de acest gen au fost sortite eşecului.

Problema lipsei de spaţii de parcare din zona centrală a oraşului are şanse să fie în sfârşit rezolvată. După ce în urmă cu câţiva ani Primăria se gândea la o parcare supraetajată sau una subterană în Piaţa Dacia, dar nu s-a concretizat nimic, acum iniţiativa a venit din partea unui om de afaceri. Acesta deţine o parte din terenul pe care urmează să se construiască parcarea. „Am primit o solicitare din partea unei societăţi comerciale, care este deja proprietară pe o parte din terenul din faţa Palatului Copiilor, prin care ne solicită cealaltă parte ca să realizeze o parcare supraetajată", ne-a declarat Fănică Bârlă, viceprimarul Buzăului.


Investiţie uriaşă


Parcarea se va ridica pe orizontală, pe 4-5 niveluri. Pe fiecare nivel ar putea fi parcate 50-60 de maşini, iar toată cheltuiala va fi suportată de către investitor. „Eu am teren în acea zonă şi m-am gândit să construiesc o parcarea supraetajată pentru care aveam nevoie de ieşirile către stradă. Toată investiţia se ridică la trei milioane de euro, iar lucrarea va fi realizată cu cel mai mare retailer din Viena. Eu voi pune parcarea la dispoziţia tuturor buzoienilor", ne-a spus Ninel Brebeanu, investitor.


Omul de afaceri buzoian a obţinut deja un certificat de urbanism pentru suprafaţa deţinută, iar în scurt timp vrea să demareze lucrările. Investiţia lui Ninel Brebeanu va fi recuperată în timp din taxa de parcare plătită de şoferi.


Clădirea Palatului Copiilor va fi demolată


Pentru a se putea face loc parcării supraetajate, Palatul Copiilor va fi mutat în fostul sediu al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău, situat pe bulevardul Nicolae Bălcescu.


Actuala clădire va fi demolată, mai ales că acum se află într-o stare deplorabilă. „Clădirea este veche din 1888 şi este degradată. Fiind un Palat al Copiilor şi singura instituţie care se ocupă de învăţământul nonformal şi în afara programului şcolar, avem nevoie de un spaţiu adecvat. Noi am solicitat şi am primit acordul ISJ să ne putem muta în clădirea de la bulevardul Bălcescu", ne-a declarat Paul Negoiţă, directorul Palatului Copiilor.

Respectiva clădire a început să fie amenajată pentru activităţile didactice şi ar urma să fie reabilitată atunci când se vor găsi fondurile necesare, mai ales că pentru renovarea ei este nevoie de avize, deoarece este o clădire de patrimoniu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite