Cristina Peterson trăieşte pentru cei din jurul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Peterson
Cristina Peterson

A pus bazele unei asociaţii, în SUA, care se ocupă de copiii defavorizaţi dar şi de animalele fără stăpân, cu foarte multe proiecte în România.

În urmă cu zece ani a plecat în SUA, dar nu a uitat niciodată de unde a plecat şi spune despre ea că este „o americancă care simte româneşte”. După o viaţă presărată de nevoi în ţară a ajuns în ţara tuturor posibilităţilor dar a continuat să se gândească la ce a lăsat în urmă şi a căutat mereu să facă ceva pentru a schimba mentalitatea dar şi imaginea oamenilor din ţara natală.

Altruisă incurabilă, Cristina Peterson îşi trăieşte viaţa şi îşi cheltuie banii în mai multe proiecte de ajutorare a copiilor defavorizaţi de soartă dar şi a animalelor fără stăpân. Iubeşte enorm copiii şi a făcut tot posibilul să ajute câţiva dintre ei. A „adoptat” nouă copii din toate colţurile lumii, din familii sărace, cărora le asigură cam tot ce e nevoie pentru educaţia şi îmbunătăţirea vieţii lor.

“Noi nu avem un copil al nostru, dar avem nouă copii din Sierra Leone, Brazilia, Kenia,  Argentina, care fac parte din familii foarte sărace iar noi trimitem bani lunar pentru ei şi familiile lor. Scrisorile prin care îmi spun ce fac şi cum se descurcă sunt cea mai mare satisfacţie posibil”, ne-a mărturisit Cristina.

O altă mare dragoste a Cristinei Peterson sunt animalele, în care, de asemenea, a investit foarte mult. A lucrat mai întâi la un adăpost, unde a învăţat totul despre nevoile necuvântătoarelor, apoi a înfiinţat o asociaţie, Lucky Angel Animal Rescue, şi se implică activ în salvarea animalelor din toată lumea, dar cu precădere a celor din România. “Ştiind ce am lăsat acasă, bineînţeles că aici mi-am îndreptat atenţia. În fiecare an vin şi lansez proiecte pentru a sensibiliza autorităţile şi oamenii şi pentru a-i învăţa că putem trăi civilizat alături de animale fără să le ucidem sau să le facem să dispară”, a spus Cristina Peterson.

Întrebări şi răspunsuri
:

Cum colaboraţi cu buzoienii?
Am avut norocul să găsesc aici oameni cu suflet, iubitori de animale care s-au oferit să mă ajute dar am constatat cu durere că mă lovesc de reticenţa autorităţilor. Le trasmit că nu vor scăpa de mine. Plec acasă, dar în fiecare an mă voi întoarce şi îmi voi continua proiectele fie că vor, fie că nu vor să mă ajute autorităţile.

De unde vine experienţa în proiectele pentru animale?
Am început cu voluntariat la un adăpost de pisici. Am început de la zero, cu munca de jos, făcându-le curăţenie. A fost o perioadă foarte frumoasă în care am învăţat foarte multe lucruri. Asta era şi ideea, să învăţ acolo şi să vin să aplic în România.

PROFIL
Născută la data de: 30.10.1968 la Buzău
Familie: Căsătorită, 9 copii creşcuţi la distanţă
Ocupaţie: Preşedintele Organizaţiei Lucky Angel Animal Rescue


Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite