Creşterea păsărilor de rasă a devenit un nou hobby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

27 de iubitori de păsări din Buzău, Brăila şi Vrancea s- au unit şi au înfiinţat Asociaţia Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici. Pasiunea lor pentru păsările de rasă a plecat de la mai multe expoziţii de acest gen din ţară.

Bogdan Neamu, preşedintele Asociaţiei, a învăţat să aibă grijă de păsări încă din copilărie, când îşi petrecea vacanţele la bunicii de la ţară, care creşteau păsări la nivel de gopodărie. Înainte de a- şi achiziţiona prima pasăre de rasă a participat la o expoziţie din ţară unde a luat legătura cu mai mulţi crescători şi s-a decis să crească trei rase de păsări.

Primul lot de astfel de păsări l-a achiziţionat în anul 2007 de la un crescător din sectorul agricol Ilfov. Acum deţine 60 de găini, însă nu orice fel. Bogdan Neamu creşte rasele Brahma Herminat deschis, Plymouth Rock.


„Acestea sunt păsări de talie mare, barhma Herminat fiind o rasă germană şi sunt crescute mai mult ca păsări de ornament"
, ne-a spus Bogdan Neamu, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Păsări şi Animale Mici. Găinile de rasă se diferenţiază nu numai prin penaj, ci şi modul în care trebuie îngrijite.

În perioada de creşterea a acestora trebuie să primească un furaj special pe categorii de vârstă. Pentru cele 60 de găini de rasă Bogdan Neamu trebuie să achiziţioneze lunar 30 de kilograme de furaje, care costă peste 70 de lei. La această sumă se adaugă şi cele cheltuite pentru medicamentaţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite