Crescătorii de animale se tem că rămân cu porcii nevânduţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crescătorii de animale au invadat Oborul
Crescătorii de animale au invadat Oborul

Crescătorii de animale din judeţul Buzău se tem de o eventuală prăbuşire a preţului la animale, în perioada sărbătorilor de sfârşit de an. Duminică, în oborul de la marginea oraşului, purceii vii s-au vândut cu 8 lei pe kilogram şi, chiar în aceste condiţii, mulţi dintre comercianţi s-au întors acasă cu animalele nevândute.

Nea Marcel Petre, din Vadu Paşii, a venit la obor încă din zori cu cinci purcei, de 100 până la 200 de kilograme. Spera să aibă succes. „Este deja ora 10, stau de 4 ore şi nu am vândut decât un purcel de 150 de kilograme, cu 9 lei kilogramul în viu. Criza asta cred că e de vină şi chiar nu se simte că se apropie Crăciunul, ca în alţi ani”, ne-a mărturisit nea Marcel.

Preţul purceilor a variat între 8 şi 10 lei, în funcţie de aspectul mărfii şi talentul de negociator al vânzătorului. Apropierea Crăciunului pare să nu îmbunătăţească deocamdată volumul vânzărilor în Obor. „Am venit doar să văd preţurile. Aş vrea să cumpăr un purcel de cel mult 100 de kilograme dar mai aştept până aproape de Crăciun, poate mai scad preţurile”, ne-a spus Dan Udrea, unul dintre vizitatorii târgului.

Duminică a fost supraofertă de purcei în oborul de lângă podul Vadu Paşii. Au fost aduse animale chiar cu TIR-ul, de la crescătorii din Ilfov, cu dubiţe. Mulţi cred că preţul de vânzare al porcilor a scăzut provizoriu şi din această cauză. „Au fost mulţi porci în obor, din-ăştia umflaţi cu chimicale şi văd că au vândut ceva până acum, la preţul de 8 lei. Noi nu putem să scădem preţul prea mult că nu mai ieşim la socoteală. Păi câte furaje şi cereale băgăm în animalele astea tot anul, numai noi ştim”, ne-a declarat Sorin Voicu, crescător de animale.

Cerealele au fost însă la mare căutare în obor iar comercianţii şi-au permis să ţină la preţ. Dubla de porumb s-a vândut cu 9 lei iar cea de grâu, cu 8 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite