Buzău: Nicio persoană nu a fost găsită vinovată până acum pentru accidentul aviatic de la Costeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După mai bine de două luni de la producerea  accidentului aviatic de pe aerodromul din Costeşti nimeni nu a fost tras la răspundere, iar cauzele tragediei sunt încă incerte.

Ancheta este şi acum în desfăşurare, iar procurorii aşteaptă un raport din partea comisiei de anchetă de la Direcţia Generală a Aviaţiei Civile din Ministerul Transporturilor. Cazul preluat iniţial de procurorii buzoieni a fost declinat la scurt timp spre soluţionare la parchetul ierarhic superior de la Ploieşti.

„Cercetările sunt în faza actelor premergătoare. Nici o persoană nu a fost pusă sub acuzare.”  Ne-a declarat Daniela Maftei purtător de cuvânt al Pachetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti.

La sfârşitul lunii august, Mihai Ungureanu, fost pilot militar şi-a pierdut viaţa după ce s-a prăbuşit cu un avion uşor în timpul unui zbor de antrenament.

Legat de cauzele accidentului s-au făcut tot felul de supoziţii, şi s-a vehiculat inclusiv varianta exploatării necorespunzătoare a aparatului. Nicolae Penteliuc, proprietarul aerodromului de la Costeşti şi al avionului a declarat atunci că aparatul de zbor era în perfectă stare de funcţionare, însă a fost dus peste limite.

În prezent procurorii aşteaptă concluzia specialiştilor în aeronnautică pentru a confirma sau infirma ipoteza şi astfel să poată soluţiona dosarul ce le-a fost încredinţat.     

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite