Cosmin Dragomir, olimpicul pasionat de instalaţii electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă atunci când a intrat la liceu nu ştia să schimbe un bec, după trei ani de şcoală Cosmin Dragomir a fost premiat la Olimpiada Tehnică, la nivel naţional.

În clasele mici, Cosmin era pasionat de Limba şi Literatura Română şi de Limba Engleză şi nu se împăca prea bine cu materiile exacte. Odată intrat la liceu, însă, lucrurile s-au schimbat. "Când am intrat la liceu, m-am orientat către latura tehnică şi aşa am ajuns la profilul technician instalaţii electrice. La început nu m-a atras deloc, eu nu ştiam să schimb niciun bec", ne-a mărturisit Cosmin.


Odată cu trecerea timpului, însă, când a văzut că ceea ce învăţa la şcoală îi folosea în viaţa de zi cu zi, a început să îi placă şi să înveţe mai mult. "După ce profesorii au început să ne predea şi am început să înţeleg, mi-a plăcut. Dar cel mai mult m-a ajutat doamna Daniela Macadon, profesoara de la clasă, care ne-a explicat la fiecare în parte, pe înţelesul nostru. Aşa am ajuns să fiu chiar pasionat de materiile tehnice", ne-a declarat Cosmin Dragomir.

Odată înţeleasă materia, băiatul a început să o aprofundeze, cerea dascălilor cărţi de specialitate şi se sfătuia cu aceştia atunci când întâlnea o problemă. Făcându-se remarcat, Cosmin a fost sfătuit să participe la olimpiada tehnică.

"Prima dată m-am prezentat la olimpiadele de aici, şcoală, municipiu, judeţ şi m-am calificat pentru faza naţională. Atunci am realizat că nu este de glumă şi am început să învăţ şi mai mult. La faza naţională am obţinut menţiune dar am fost mulţumit pentru că a fost destul de greu. Pentru anul viitor mă voi pregăti, însă, mult mai bine pentru că vreau să mă clasez pe unul dintre primele două locuri ca să am locul asigurat la facultate, iar pentru asta mă ajută profesorii şi inginerii din şcoală", ne-a spus Cosmin.


Cea mai mare satisfacţie a olimpicului a fost faptul că, după ce a învăţat la şcoală, a reuşit să îşi facă singur instalaţia electrică acasă. "A fost un sentiment extraordinar. Eu care nu şiam nimic să fac nimic, în vara aceasta, când am făcut curăţenie acasă, am refăcut singur toată instalaţia electrică", ne-a mai spus Cosmin.


O altă mare pasiune a elevului este sportul, în special handbalul şi fotbalul. A făcut chiar performanţă dar din cauza unui accidentări a fost nevoit să renunţe. "În clasa a opta eram în echipa şcolii la handbal, am ajuns chiar vicecampioni naţionali la juniori III. Din păcate, în vara în care am dat examen la liceu am avut un accident şi am fost nevoit să renunţ, chiar dacă îmi plăcea foarte mult şi vroiam să merg mai departe", ne-a declarat Cosmin.


Întrebări şi răspunsuri:


La de ai trecut de la profilul uman către partea tehnică?
Cred că aici este vorba strict de oamenii care te îndrumă. Am avut norocul să am în jurul meu oameni pasionaţi, care au darul să scoată tot ce este mai bun dintr-un om. Nu ai cum să nu înveţi atâta timp cât oamenii care îţi predau îţi explică totul în cel mai mic amănunt.


Profilul tehnic este destul de greu. I-ai sfătui şi pe alţii să îl urmeze?
Din punctul meu de vedere fiecare om trebuie să ştie să facă ceva. Avantajul meu este că eu, la şcoală, am învăţat o meserie dar la fel de bine studiez şi alte materii. Acest lucru îmi dă posibilitatea să aleg din mai multe arii.

Ce îi place:
Îmi place sportul, şi să fac mişcare, în general. Îmi place să îmi petrec timpul cu familia, şi chiar să îi ajut atunci când au nevoie de mine. De asemenea, îmi place să mă plimb, să ascult muzică, să mă distrez alături de prieteni.


Ce nu îi place:
Nu îmi plac oamenii cu idei preconcepute şi cei care cred că ei sunt totul. Nu îmi plac lăudăroşii şi prefăcuţii şi nici oamenii care nu ştiu ce înseamnă cuvântul dat. De asemenea, nu îmi place să judec omul înainte să îl cunosc şi să ştiu de ce este în stare.

PROFIL:
Născut la data de: 24.04.1992 la Buzău
Familie: Un frate mai mic
Ocupaţie: clasa a XII-a Grup Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite