Copiii nimănui: daţi afară de tată şi abandonaţi de mamă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copiii alături de mama şi de bunică
Copiii alături de mama şi de bunică

Doi copii în vârstă de 5, respectiv 7 ani din localitatea Vadu Paşii riscă să ajungă la mila statului pentru că mama nu mai are unde şi cu ce să îi crească. Mama şi copii au fost daţi afară din casă de tatăl sătul să le poarte de grijă iar femeia spune că nu se poate ocupa de ei singură.

Femeia în vârstă de 50 de ani a trăit în concubinaj cu un bărbat cu zece ani mai tânăr şi au locuit împreună în casa bărbatului. Din relaţia lor au rezultat doi copii dar acum bărbatul s-a săturat de ei şi ieri i-a dat pe toţi afară din casă după ce i-a bătut pe toţi.

"A venit beat acasă şi m-a luat la bătaie. Copii au sărit să mă ajute şi i-a bătut şi pe ei. Fetiţa de 5 ani a dat-o cu capul de uşă şi a trântit-o pe jos iar pe băiat l-a aruncat cu capul în zăpadă", povesteşte Maria Burtea ororile prin care a trecut ea şi copii.

Ca să scape de furia bărbatului, mama şi cei doi copii s-au s-au adăpostit la bunica maternă unde nu pot să stea însă foarte mult. Bătrâna are o singură cameră şi spune că nu poate să îi ţină pe toţi la ea.


Micuţii vor ajunge la un centru de plasament


Mama se gândeşte să îşi lase copiii în grija statului pentru că nu are unde să locuiască cu ei şi nici bani să îi hrănească şi să îi îmbrace nu are. Direcţia pentru Protecţia Copilului spune că i-a oferit mamei câteva soluţii pe care însă aceasta le-a refuzat.

"Noi i-am propus mamei să se cazeze împreună cu copii măcar pentru o perioadă la Centrul Maternal şi am îndrumat-o şi spre o fundaţie unde putea găsi adăpost dar a refuzat. Vom continua să monitorizăm familia şi să găsim soluţii pentru ei", ne-a declarat Melania Mayercsik, putător de cuvânt DGASPC Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite