VIDEO Primar cu inimă de gheaţă: "Cum au stat elevii patru ani în frig, mai pot îndura şi acum"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În frunte cu inspectorul şcolar general, elevii din Merei au intrat în clădire şi au ocupat sala de sedinţe pentru a face ore acolo. Primarul nu a acceptat deocamdată acest compromis, spunând că elevii mai putea sta în frigul din fostul cămin cultural încă două săptămâni.

Scandalul de la Şcoala din Merei, ai cărei elevi învaţă în frig în sălile de clasă improvizate în fostul cămin cultural, a luat amploare.

În ce hal se învaţă în România / Imagini infiorătoare dintr-o şcoală unde copiii îngheaţă de frig

Sesizat de drama copiilor care învaţă la temperaturi apropiate de pragul de îngheţ, seful Inspectoratului Şcolar Judeţean Buzău, Florina Stoian, a mers astăzi la Merei, hotărât să ducă elevii la căldură. I-a luat pe copii şi împreună au a luat cu asalt sediul modern, de 3 milioane de lei, al Primăriei din Merei, pentru a ţine cursurile în sala de şedinţe. Supărat că nu era de faţă când micuţii au invadat amfiteatrul de şedinţe al Primăriei şi că nu a fost consultat ,edilul a venit cu chef de ceartă şi a început să acuze pe toată lumea pentru condiiţiile inumane în care se face şcoală în Merei.

Citiţi şi: În Merei, Primărie ca în UE dar şcoală ca-n Zimbabwe. Bătaie de joc la adresa copiilor.

Primarul Ion Fătu este de părere că micuţii ar mai fi putut să îndure frigul, deşi iarna trecută cei 200 de elevi au fost trimişi acasă în vacanţă forţată de mai multe ori, din cauza gerului. “Nu ştiu cu ce drept a venit această doamnă să facă ordine la mine în Primărie. Cum aceşti elevi au stat patru ani şi n-au îngheţat, puteau să mai stea două săptămâni, că nu se întâmpla nimic. Vinovaţi sunt tot guvernanţii, care nu ne-au achitat datoriile la această şcoală” a declarat primarul Ion Fătu.



S-au obţinut 40.000 de lei pentru şcoală

Inspectorul şcolar Florina Stoian a declarat că până la finalizarea lucrărilor la şcoală, această soluţie provizorie elimină posibilitatea ca elevii să aibă de suferit din cauza frigului. “Nu înţeleg înverşunarea acestui primar. Este suficient spaţiu în sala de conferinţe a Primăriei ca să poată găzdui aceşti elevi. Ministerul a făcut eforturi şi chiar astăzi au fost alocaţi pentru această şcoală 40 de mii de lei. Totul ţine acum de primar, dacă îi va lăsa pe micuţi să înveţe în sediul primăriei sau îi va trimite din nou în frig”, a declarat Florina Stoian.

image
Copiii învaţă în sala de şedinţe

Enervat vizibil de disputa cu inspectorul general, primarul nu s-a hotărât dacă va fi de accord cu soluţia provizorie, cea de a găzdui câteva clase în sediul primăriei. “Nu ştiu ce să zic, dacă îi trimit înapoi sau nu. Oricum, mie nu mie se pare o soluţie ca elevii să înveţe aici, pentru că astfel guvernanţii vor uita de promisiuni. Mă mai gândesc până mâine”, a mai adăugat primarul Ion Fătu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite