Contrabanda cu ţigări, în floare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţigările de contrabandă se vând ieftin
Ţigările de contrabandă se vând ieftin

În ultimele luni pe la mai toate colţurile de stradă, mai ales în zonele aglomerate ale oraşului putem vedea câteo persoană care ţine în mână 2-3 pachete de ţigări şi care şopteşte fiecărui trecător „ţigări ieftine avem".

Dacă în magazin un pachet de ţigări poate fi cumpărat cu 10 lei, de la comercianţii ambulanţi se poate achiziţiona la jumătate. Atât poliţiştii, cât şi Direcţia Vamală sau Garda Finaciară încearcă să combată acest fenomen. „Permanent avem de-a face cu contrabanda cu ţigări, numai că se găsesc cantităţi mici pentru că cei care vând şi-au găsit noi modalităţi pentru a fi identificaţi cât mai greu. De obicei sunt implicate persoane fizice care depozitează cantităţile de ţigări în locuinţe, iar pentru a putea obţine un mandat de percheziţie este foarte greu pentru că îţi trebuie probe materiale", ne-a declarat Marinela Enescu, directorul Direcţiei Vamale Buzău.

Tutunul este adus în special de peste Prut, iar afacerile ilegale ale bişniţarilor cu ţigări sunt încurajate de către buzoienii care cumpără de la aceştia bucurându-se că îşi pot lua pachetul cu cinci lei.

„Noi facem controale destul de des, însă nu putem spune că am confiscat cantităţi spectaculoase. În faţă sunt câte 2-3 persoane care au câteva pachete, iar altele sunt ascunse în magazine sau la alte persoane. Am observat că fenomenul a luat amploare după scumpirea ţigărilor", ne-a spus Cristi Voicu comisar şef Garda Financiară Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite