Construcţia cartierului ANL din Micro 14 rămâne o iluzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul nu dă nicio şansă celor peste 700 de buzoieni care vor să fie chiriaşi în locuinţe ANL, deoarece este convins că nu se va mai construi nimic în Buzău prin acest program. ANL ar fi trebuit să înceapă construcţia a peste 800 de apartamente pe terenul unor unităţi militare însă a trecut mai mult de un an de la lansarea proiectului iar lucrările tot n-au demarat.

Peste 800 de locuinţe va construi Agenţia Naţională de Locuinţe (ANL), în următorii cinci ani, pe un teren viran preluat de municipalitate de la unităţile militare din Micro 14. Aşa suna promisiunea făcută de ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, în aprilie 2010, imediat după semnarea unui acord între ministerul său, Ministerul Apărării şi Primăria.

La Buzău venise ministrul Gabriel Oprea în persoană, ca să valideze, cu parafa sa, trecerea a zece hectare de teren, proprietate a statului, din administrarea Armatei, în cea a Primăriei, astfel încât autorităţile locale să poată începe introducerea utilităţilor în această zonă. Ideea lansată atunci era ca Agenţia Naţională pentru Locuinţe să înceapă în 2011 construirea mai multor blocuri cu patru etaje, care să cuprindă aproximativ 800 de apartamente, iar dintre acestea, peste 200, să revină, potrivit protocolului, tinerilor angajaţi în Armată.

Ministerul Apărării s-a achitat încă de atunci de angajamentul stipulat în protocol iar la începutul acestui an şi edilii Buzăului au reuşit să îşi ţină promisiunea. “Noi am făcut proiectul de hotărâre, am dat terenul ANL-ului, déjà am realizat studiul de fezabilitate pentru introducerea utilităţilor şi aşteptăm deschiderea finanţării şi începerea construcţiei”, spune Constantin Boşcodeală, primarul muncipiului.

Bugetul ANL pe anul acesta nu a direcţionat însă niciun leu către Buzău, pentru începerea lucrărilor la noul cartier. Edilii Buzăului îşi pierd răbdarea pe zice trece, dar şi încrederea că acest proiect va reuşi vreodată. “Nu cred că se vor face vreodată aceste locuinţe. Vedeţi ce se întâmplă cu celebrele programe naţionale, cum este reabilitarea termică a blocurilor. Veţi vedea că reabilitare termică cu bani de la Guvern nu se face decât în Bucureştui şi o să vedeţi că în niciun alt oraş nu se face, nici acolo unde sunt primari PDL. De asta nu am încredere că se va realiza acest proiect ANL”, declară primarul Constantin Boşcodeală.

Mai multe amănunte citiţi în săptămânalul ADS Buzău, care se găseşte la toate chioşcurile de presă din oraş, la preţul de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite