Constantin Negoiţă, poliţistul îndrăgostit de muzică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constantin Negoiţă, Cristi, cum îl ştiu prietenii, este poliţist în cadrul Poliţiei Locale şi iubeşte muzica de când se ştie. "Cânt ca să încânt inimile şi sufletele", obişnuieşte să îşi mărturisească poliţistul dragostea pentru muzică.

Cristi Negoiţă mărtuiseşte că a moştenit talentul muzical de la mamă şi unul dintre unchi. În clasele primare profesorii i-au descoperit talentul şi l-au îndemnat să îl cultive.

"Profesorii au fost cei care mi-au descoperit calităţile vocale prin clasa a V-a, cred. Eram singurul băiat din corul şcolii de la Poşta Câlnău, am participat la concursul naţional şi am luat locul III pe ţară. Nu am dat prea mare importanţă muzicii după ceea", ne-a declarat Cristi Negoiţă

Odată cu trecerea anilor, Cristi a lăsat muzica pe planul secund. Şi-a făcut o carieră militară dar din când în când îşi încânta colegii cu melodiile sale.

"În anul 1989 am terminat liceul şi am satisfăcut stagiul militar la cerere şi am prins Revoluţia chiar la Timişoara. Talentul meu m-a ajutat inclusiv în armată, cântam cu colegii mei şi trecea mai repede timpul. În toamna anului 1990 tocmai se înfiinţase Poliţia Militară la Comandamentul Armatei a II-a, am dat examen şi am intrat", povesteşte poliţistul.

Abia la 20 de ani a început din nou să cânte într-un cadru organizat. A început chiar să studieze muzica şi a fost cooptat într-o formaţie.

"După 1990, am făcut cursurile de percuţie la Şcoala de Artă. Actualii mei colegi de la formaţia Club 2000, cu care eram prieten de mai mulţi ani, ştiau cum cânt şi că pot face ceva în acest domeniu şi din când în când îmi propuneau să merg cu ei la anumite evenimente să cânt. În anul 2000, când trupa a rămas fără solistă, băieţii mi-au propus să intru în trupă şi am acceptat", mai spune Constantin Negoiţă.

Chiar dacă pe linie profesională a schimbat câte unele lucruri, poliţiştul nu a mai renunţat nicio secundă la muzică.

"După şase ani am renunţat la locul de muncă pe care îl aveam la Poliţia Militară şi am lucrat la diferite firme de pază. În anul 2006 m-am angajat la Poliţia Comunitară unde lucrez şi acum dar nicio secundă nu am renunţat la muzică", ne-a declarat Cristi.

Cu timpul, trupa Club 2000 a ajuns cunoscută iar piesele compuse de componenţii formaţiei au ajuns să fie difuzate şi cerute pe posturile de televiziune.

"Avem câteva piese pe care le-am lansat pe posturile tv de specialitate, "Toarnă vinul în pahar", "Damigeana moşului" şi multe altele pe care le cântăm şi la petreceri şi care prind foarte bine la public. Sunt piese compuse de noi, cu linie melodică şi versuri, nu preluate de la alţi interpreţi. Eu în momentul în care interpretez o melodie a altui artist, îl menţionez pentru că aşa mi se pare normal, este vorba de respectul faţă de cel care a compus-o", spune Cristi Negoiţă.

Întrebări şi răspunsuri:

Care este relaţia cu colegii de trupă?

De-a lungul timpului formula a rămas aceeaşi, doar acordeonistul s-a mai schimbat, iar de la începutul anului ni s-a alăturat o solistă cu care ne înţelegem foarte bine. Chiar dacă la început nu aveam un bagaj de cunoştinţe foarte mare, cu timpul, după ani şi multe evenimente am progresat şi am mers din bine în mai bine. Pentru noi muzica este ceva deosebit, este cea mai mare plăcere. Noi abordăm cam toate stilurile de muzică, şi populară, şi uşoară şi ne înţelegem foarte bine

Spuneţi că aţi moştenit talentul musical. Cine cântă în familie?

Unchiul meu, care acum este cântăreţ la biserică, dascăl, a cântat, a avut înregistrări, vorbesc despre anii 1950, ieşise Irina Loghin, Gabi Luncă, s-a cunoscut cu mulţi dintre artiştii consacraţi, inclusiv cu maestrul Oprea. A fost foarte bun, foarte talentat, înclin să cred că pe el îl moştenesc. De asemenea, mama mea cântă foarte frumos.

Ce îi place: În primul rând îmi plac oamenii care sunt naturali, sincere şi oneşti. Îmi place foarte mult să cant şi să ascult muzică. Îmi place să ajut oamenii, niciodată nu am întors spatele unui om pe care am avut posibilitatea să îl ajut. Ador să călătoresc şi îmi plac activităţile sportive. Sunt microbist şi de foarte mulţi ani ţin cu Steaua.

Ce nu îi place: Nu îmi plac deloc oamenii falşi, care vor să pară altceva decât sutn. De asemenea, nu suport mincinoşii. Prefer un adevăr dureros decât o minciună care ştiu că în timp îmi va face mai mult rău. Sunt un tip minuţios şi nu îmi place să facă altcineva ceea ce pot face eu. De exemplu, eu îmi repar totul în casă.

PROFIL

Născut la data de 10.10.1970 la Buzău

Familie : căsătorit, 2 copii

Ocupaţie: Inspector în cadrul Poliţiei Locale Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite