Conflict între preot şi enoriaşi la Maxenu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această dimineaţă conflictul determinat de neplata salariilor preoţilor de la biserica din Maxenu a reizbucnit. De acestă dată scandalul s-a iscat în urma deciziei preotului paroh de a oficia slujba deşi comunitatea şi celălat preot hotărâseră să protesteze faţă de neplata salariilor.

Constantin Cataramă, preotul paroh a sunat la 112 şi a reclamat că un grup de aproximativ 80 de persoane îl împiedică să intre în biserică. Până la sosirea poliţiştilor oamenii s-au calmat, iar preotul intrase deja în biserică unde în prezenţa câtorva rude a ţinut o scurtă rugăciune. Enoriaşii care au refuzat să participe la slujbă l-au aşteptat pe preotul Florin Moldoveanu, şi împreună cu acesta au intrat la rândul lor în biserică, dar numai după plecarea parohului.   
La începutul săptămânii o sută de enoriaşi ai Bisericii Sf. Dimitrie din Maxenu, comuna Ţinteşti, s-au baricadat în faţa lăcaşului şi au interzis celor doi preoţi şi dascălului să oficieze slujba de Sfântul Ilie. Sătenii au considerat că în acest fel îşi afirmă solidaritatea faţă de preoţii lor, care nu şi-au mai luat salariile de două luni.



Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite