Concedieri la Jandarmerie! O familie este lăsată pe drumuri, ambii soţi au fost disponibilizaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tăvălugul concedierilor a afectat şi o parte din personalul contractual. Doi soţi din Buzău care erau angajaţi de mai mulţi ani ca personal auxiliar la Jandarmerie au ajuns în pragul disperării după ce au fost anunţaţi că se află pe lista celor care vor pleca.

20 de civili din cei 27 care fac parte din personalul contractual al Jandarmeriei Buzău şi-au pierdut locul de muncă în urma valului de disponibilizări care a lovit zilele trecute Ministerul Administraţiei şi Internelor.
Unele familii au ajuns în pragul disperării pentru că autorităţile nu au luat în calcul că unii dintre angajaţi care şi-au pierdut locul de muncă sunt chiar soţ şi soţie.


Frapează însă cazul unui zugrav şi a unei îngrijitoare care formează o familie şi care au fost deja anunţaţi că vor îngroşa în două săptămâni numărul şomerilor.
Oamenii au avut un şoc când s-au trezit că sunt convocaţi la instituţie pentru a semna preavizele din cauza restructurărilor operate de minister.
Cei doi soţi se plâng acum că nu-şi vor mai putea creşte cei doi copii aflaţi în întreţinere din cauza ratelor de la bănci.


„Lucrez de 15 ani la Jandarmerie dar nu m-am gândit niciodată că vom fi amândoi daţi afară. Mi-am imaginat că se va ţine cont că sunt bolnav pentru că am suferit un preinfarct în această iarnă. Din păcate nu a fost aşa, iar acum nu ştiu cum ne vom descurca. Aveam împreună 2.000 de lei pe lună din care jumătate se ducea pe ratele la bănci
", a declarat Dănuţ Stoica, de 44 de ani, fost angajat ca zidar fainţar la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean (IJJ) Buzău.


Soţia, Vasilica Stoica, are de 42 de ani şi spune că au ajuns acum în pragul disperării.
„Acum nu ştiu ce vom pune pe masă pentru că ajutorul de şomaj este de 460 de lei de persoană, iar împreună nu vom putea nici achita ratele la bănci. Chiar nu ştiu de ce nu s-a ţinut cont de situaţia nooastră. Ar fi putut să-l ţină măcar pe soţul meu pentru că avea o vechime mai mare. Mai sunt şi alte familii angajate la jandarmi dar numai pe noi ne-au disponibilizat", a mai spus Vasilica Stoica, fost îngrijitor cu o vechime de cinci ani la Jandarmerie.


Calificarea primează


Şefii IJJ Buzău spun că sunt la curent cu situaţia dramatică prin care trece această familie, dar că dispoziţiile legale nu le-au permis să facă niciun fel de concesii.
„N-am reuşit să găsim nicio portiţă de salvare pentru ei pentru că erau angajaţi ca şi personal necalificat. Unitatea nu mai putea justifica salarizarea lor, iar cei doi soţi nu mai puteau face obiectul celor şapte locuri de muncă pentru personal calificat ce a rămas prevăzut în schema unităţii. Criteriul calificării a primat în faţa celui social în cazul acestor disponbilizări", a declarat colonelul Florin Micheten, şeful Inspectoratului Judeţean de Jandarmi din Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite