Comunele de lângă Buzău, populate de orăşeni sătui de bloc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea în comuna Mărăcineni
Intrarea în comuna Mărăcineni

Satele din Mărăcineni, comună lipită de municipiul Buzău, sunt cele mai atractive pentru buzoienii decişi să lase apartamentele de bloc pentru case pe pământ.

Migraţia orăşenilor spre rural este favorizată  de viaţa din ce în ce mai grea la bloc, scumpirea serviciilor de apă şi termoficare, dar şi mirajul unui trai într-o gospodărie pe pământ.

Municipiul Buzău aproape că şi-a epuizat terenurile construibile, iar cel care îşi doreşte o casă pe pământ este nevoit să investească foarte mulţi bani în achiziţia uneia déjà construite, sau a unui teren cu o casă veche, pe care să o consolideze sau să construiască în locul ei.

În ultimul an, cei care au cumpărat terenuri în Buzău pentru case au fost nevoiţi să scoată din buzunar între 220 şi 300 de euro pentru un metru pătrat de teren. „În ceea ce priveşte casele, zonele de lux sunt străzile Martirilor şi Democraţiei din cartierul Titulescu pentru că sunt nişte artere foarte aerisite, cu două benzi pe sens. Casele au o distanţă considerabilă între ele, iar de obicei aici stau cei care şi-au permis să investească până la 200.000 de euro", spune Cătălin Stan, agent imobiliar.

Comunele limitrofe, din ce în ce mai populate

Familiile care se încăpăţânează să se mute la casă pe pământ îşi îndreaptă atenţia, mai nou, către localităţile din jurul oraşului, aflate pe o rază de 10 – 15 kilometri. Distanţa mică de centrul municipiului şi frecvenţa ridicată a curselor de transport public fac din comuna Mărăcineni destinaţia cea mai solicitată de către orăşenii porniţi în căutarea gospodăriilor pe pământ. Asta, chiar dacă preţul terenului nu este cel mai mic.

La noi, terenul costă între 20 şi 30 de euro metrul pătrat, cam de anul trecut. S-a ieftinit mult pentru că în 2009 ajungea la 100 de euro. Încă sunt cereri şi vrem să mărim intravilanul", ne-a declarat Constantin Dumitru, primarul din Mărăcineni.

Citeşte amănunte despre acest subiect în ediţia săptămânalului ADS. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău la preţul unic de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite