Compania de Apă primeşte un credit BERD pentru modernizarea reţelelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a anunţat că acordă un credit de zece milioane de euro Companiei de Apă Buzău, în cadrul unui proiect de investiţii în reţeaua de alimentare cu apă a judeţului, pentru care mai beneficiază de încă 76 de milioane de euro din fondurile de coeziune europene.

Costul total al proiectului de investiţii se ridică la 99 de milioane de euro, cu tot cu finanţarea din partea guvernului şi va consta în îmbunătăţirea reţelei de alimentare cu apă potabilă şi extinderea reţelei de ape reziduale şi a cinci facilităţi de tratare a apelor uzate din cele cinci oraşe din judeţ.

Reţeaua de alimentare cu apă va fi modernizată şi extinsă în proporţie de 23,4% în localităţile Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pogoanele şi Pătârlagele, în ultimele două urmând a fi construite două noi uzine de tratare a apelor uzate, iar cea din Nehoiu va fi modernizată.

De asemenea, BERD informează printr-un comunicat de presă că 20% din reţeaua de ape reziduale operată de Compania de Apă din judeţul Buzău va fi reabilitată. Totodată, reţeaua va fi extinsă de la 94, la 192 de kilometri, în Râmnicu Sărat, Nehoiu, Pogoanele şi Pătârlagele.

"Aceste zece milioane sunt contribuţia noastră la acest proiect, care necesită un buget de aproape 100 de milioane de lei. Acum am organizat licitaţia pentru asistenţa tehnică, urmează cea pentru supervizare, apoi licitaţiile pentru lucrări. Teoretic lucrările ar trebui să înceapă anul acesta şi să le finalizăm în 2014”, ne-a declarat Dumitru Cristea, directorul tehnic al Companiei de Apă Buzău.

Prin aceste investiţii, se va asigura accesul la surse sigure de apă şi la servicii sanitare pentru peste 40% dintre cei 500.000 de locuitori ai judeţului Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite