Compania de Apă: cetăţenii trebuie să îşi izoleze instalaţiile şi contoarele pentru apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locatarii îşi plătesc singuri reparaţiile
Locatarii îşi plătesc singuri reparaţiile

Compania de Apă recomandă clienţilor săi să ia măsurile necesare pentru preîntămpinarea problemelor legate de riscul de îngheţ al instalaţiilor şi amenajărilor aferente alimentării cu apă.

Potrivit unui comunicat al Companiei, “cele mai multe contoare sunt montate în locuri neîncălzite, cămine, beciuri sau subsoluri, ceea ce determină, o dată cu scăderea temperaturii mediului exterior, apariţia riscului de înghet al contorului şi al instalaţiilor aferente branşamentului de apă. Este responsabilitatea fiecărui proprietar de a preîntâmpina aceste neplăceri. Compania de Apă recomandă protejarea contorului din cămin cu polistiren (20-30 cm), vată minerală sau orice alt material izolant, precum şi izolarea ţevilor de apă din exterior cu vată minerală”.

În cazul în care recomandările au fost ignorate, iar contorul îngheaţă şi se defectează, compania va repara sau va înlocui contorul, facturând în schimb acest serviciu. Dacă instalaţiile aferente contorului îngheaţă şi se deteriorează, proprietarul este responsabil de repararea lor, apelând la o firmă privată de specialitate.

La aparitia acestor situaţii, Compania de Apă poate fi contactată la urmatoarele numere de telefon: 0238.715.438 sau TEL VERDE 0800800015.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite