Comerţul en-gros va fi mutat în Drăgaică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aglomeraţia de pe strada Transilvaniei, în zona centrelor comerciale en-gros, ar putea fi de domeniul istoriei, dacă un nou proiect al firmei care administrează pieţele şi târgurile din oraş va da rezultatele aşteptate.

După ce a renunţat la proiectul de înfiinţare în Drăgaică a unei pieţe de gros pentru legume şi fructe, eşuat din faşă, societatea „Pieţe, târguri şi oboare”, al cărei principal acţionar este Consiliul Local Buzău, are la orizont un nou plan. Vrea să înfiinţeze aici un centru comercial en-gros, pentru mărfuri atât industriale, cât şi alimentare, de unde ar urma să se aprovizioneze toţi comercianţii din oraş şi din împrejurimi.

Potrivit conducerii SC „Pieţe, târguri şi oboare”, obiectivul ar urma să fie realizat în urma unui parteneriat. „În prima fază, trebuie să obţinem terenul de la Drăgaică, din domeniul public al Primăriei, în concesiune sau într-o formă legală de folosinţă pe cel puţin 20 de ani şi avem promisiuni în acest sens de la conducerea primăriei şi consilierii locali. După aceea, vom intra într-un parteneriat cu o firmă privată care va dori să investească în amenajarea complexului en-gros”, a declarat Cornel Diaconiţă, directorul societăţii „Pieţe,târguri şi oboare”.

Piaţa de la Drăgaică  are peste 9.000 de metri pătraţi iar în urma investiţiei ar urma să aibă un aspect nou. „Actualele tarabe trebuie să  dispară pentru a fi construite altele, speciale, iar în mijloc trebuie să rămână loc gol pentru că aici se organizează târgul de vară Drăgaica şi talciocul duminical, din fiecare săptămână”, a spus Diaconiţă.

Potrivit acestuia, îşi vor face loc, unul lângă altul, pe marginea pieţei, un număr de aproximativ 70 de spaţii închise, a câte 40 de metri pătraţi fiecare. Prin amenajarea centrului de la Drăgaică, intenţia autorităţilor este de a aduce aici magazinele en-gros de pe Transilvaniei, unde se produc ambuteiaje în trafic din cauza maşinilor venite după marfă.

Comercianţii din cel mai mare centru en-gros de pe Transilvaniei spun că nu au auzit despre acest proiect. „Aici este o investiţie privată şi nu poţi impune cuiva să se mute. Vom studia varianta autorităţilor iar dacă ne vor oferi preţuri convenabile la chiria spaţiilor şi va fi vad comercial, vom merge acolo”, a declarat un comerciant din Omi-Expo.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite