Coafor în memoria victimei din atentatul de la Madrid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tabloul Liviei are locul lui în coafor
Tabloul Liviei are locul lui în coafor

La scurt timp după anunţarea atentatului din gara Atocha, mama şi fratele Liviei Bogdan au pornit să o caute. Nimeni nu ştia să le spună dacă într-adevăr a murit sau era rănită în vreun spital.

La un moment dat au primit un telefon de la consulul român care i-a chemat, le-a arătat actele de identitate ale fetei şi i-au lăsat să o vadă.


"Părea că nu are nimic. Avea doar câteva zgârieturi pe mână şi era roşie pe abdomen. Am dus-o la o capelă şi, după şase zile, am adus-o acasă, la Râmnicu Sărat, unde am înmormântat-o după alte trei zile"
, îşi aminteşte Elena cu lacrimi în ochi.


Tragedia le-a schimbat vieţile


Înainte ca Livia să moară, familia Bogdan era foarte unită. Între surorile gemene, fratele lor şi părinţi era o relaţie specială. După aceea însă s-au distanţat, pentru că fiecare suferea în el şi nimeni nu mai avea curajul să vorbească despre tragedia care i-a marcat pe viaţă.

Au continuat să muncească în Spania o vreme, după care, rând pe rând, s-au întors acasă, la Râmnicu Sărat.

Aici Elena a deschis un coafor în amintirea surorii ei gemene. Se numeşte MadLiv iar imaginea Liviei te urmăreşte de pretutindeni: de la intrare, unde are fotografia pe reclamă, şi până în coafor, unde tabloul fetei are un loc bine stabilit.


11 martie 2004 a fost o zi neagră pentru istoria recentă a Spaniei şi a Europei. 191 de oameni, dintre care 16 români, au fost ucişi şi peste 1.700 răniţi într-un multiplu atentat cu bombă care a avut loc în patru gări din suburbiile Madridului.

Atacul, pus de guvernul conservator de atunci pe seama grupării separatiste basce ETA, s-a dovedit în cele din urmă a fi opera extremiştilor islamişti inspiraţi de Al-Qaeda.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite