Clubul Gloria Buzău se pregateşte pentru marea aniversare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Gloria Buzău va lansa miercuri o suită de evenimente culturale şi sportive cu ocazia împlinrii a 40 de ani de la înfiinţare, eveniment care a avut loc la data de 15 iunie 1971.

Şefii gruparii din Crâng spun că pregatirile pentru marea sărbătoare se află pe ultima sută de metri.„Cu această ocazie fanii vor putea viziona în premieră secvenţe video document din arhiva clubului care vor fi proiectate la cinematograful Dacia din Buzău. Tot aici vor avea loc şi întâlniri ale foştilor jucători cu suporterii şi va fi organizată o lansare de carte despre istoria echipei.  La eveniment vor fi prezenţi şi reprezentanţi ai autorităţilor locale dar şi oameni de fotbal care au sprijinit echipa noastră de-a lungul timpului ” a declarat Dan Tulpan preşedintele clubului Gloria Buzău.

De-a lungul timpului la clubul Gloria au evoluat nume sonore ale fotbalului românesc, ca Dudu Georgescu, de două ori câştigător al ghetei de aur cu Dinamo şi până la Mircea Sandu, care după retragere a ajuns şi preşedinte al FRF.

Prima performanţă notabilă a clubului  Gloria Buzău a fost promovarea în divizia A din anul 1978 în dauna echipei FCM Galaţi, formaţie la care jucau Ion Oblemenco şi Costel Orac, viitoarea vedetă a lui Dinamo.

Un an mai târziu, Gloria a îngropat definitiv formaţia etalon a anilor 70, UTA Arad după un meci pe viaţă şi pe moarte jucat şi câştigat cu 1 la 0 chiar pe terenul ardelenilor pentru salvarea de la retrogradare şi un gol antologic înscris de Mitică Ghizdeanu.

Cea mai bună performanţă din istoria clubului a fost un onorabil loc 5 în divizia A, în sezonul1984-1985 şi calificarea în cupa balcanică atunci,când echipa a ajuns până în semifinalele competiţiei.

După retrogradarea din anul 1987, Gloria revenit pentru alte două sezoane în primul eşalon exact după 20 de ani. Din 2009 formaţia evoluează în liga secundă unde în acest sezon a terminat la mijlocul clasamentului.

Conducerea clubului speră acum într-o renaştere miraculoasă a echipei prin promovarea tinerelor talente care sunt crescute la şcoala de fotbal Şoimii şi  LPS Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite