Claudia Elena Colniceanu, membra trupei etno „Sânzienele”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A urcat pentru prima dată pe o scenă când avea doar cinci ani, iar acum face parte dintr-o trupă etno cunoscută în tot judeţul şi nu numai, „Sânzienele”.A fost selectată să reprezinte grădiniţa de la Vintilă Vodă la un festival muzical pentru copii.

Şi-a dat seama că îi place foarte mult să cânte, iar părinţii au făcut tot posibilul să îi pună în valoare talentul. S-au mutat în Buzău, au luat legătura cu profesorul Constantin Ungureanu, şi aşa a început ascensiunea micuţei Claudia.
De anul trecut cântă în trupa „Sânzienele”, înfiinţat şi condus de acelaşi profesor Constantin Ungureanu. Înainte, însă, a fost componentă a trupei „Minimelos” şi a grupului „Ceata lui Constantin”, cu acesta din urmă câştigând în 2008 marele trofeu la Mamaia Copiilor. „A fost o surpriză foarte. Vedeam că se tot dădeau premii şi pe noi nu ne anunţau. Ne-am gândit că e posibil să fi luat trofeul”, îşi aminteşte Claudia Colniceanu.
Împreună cu alte patru fetiţe cântă acum în trupa etno „Sânzienele”  şi participă la mai toate serbările câmpeneşti organizate în judeţ. Au început să fie cunoscute nu doar la Buzău ci şi în ţară. Trupa are apariţii la posturile de televiziune locale şi naţionale. 


Pentru vitor îşi doreşte o carieră muzicală, dar deocamdată trebuie să îşi împartă timpul între marea sa pasiune şi şcoală. „De multe ori nu pot îmi mai rămâne timp pentru joacă. Este destul de greu, mai ales în timpul şcolii, pentru că trebuie să învăţ mult şi să merg la repetiţii” spune Claudia.

Întrebări şi răspunsuri:

Cine te susţine cel mai mult?


În primul rând părinţii, dar şi fratele meu Ovidiu. El este mai mare şi insistă ca eu să cânt. Se implică foarte mult. Mama se ocupă de costumele mele. Ea mi-a cusut bluza şi brâul.

Ce gen muzical preferi ?

Îmi place orice fel de muzică. Prin casă cânt tot timpul. În viitor aş vrea totuşi să merg mai mult spre muzica populară şi stilul etno. Văd că oamenilor le plac aceste genuri de muzică şi mă simt tare bine când ne aplaudă. 

Profil:


Născută: 25 ianuarie 1999, comuna Vintilă Vodă  (Buzău)
Ocupaţie: elevă, clasa a V-a Şcoala Generală nr.11 Buzău
Familie: un frate

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite