Cinci microbuze pentru elevii din satele buzoiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii din cinci comune buzoiene vor merge la școală, de luni, cu cinci microbuze noi, sosite zilele trecute de la Guvern. Inspectoratul Școlar speră ca în vară să mai sosească în județul Buzău încă un lot de vehicule pentru transportul școlar.

Mașinile au fost preluate de primăriile din Cozieni, Merei, Săgeata, Săpoca și Vernești. ”Ne așteptam să primim patru microbuze dar din fericire ne-au fost alocate cinci. E bine, deoarece media pe țară a fost de trei mașini pe județ. Au ajuns în comunele cu cele mai grave probleme”, a declarat Florina Stoian, inspector șef IȘJ Buzău.

Cei mai bucuroși vor fi elevii din satele comunei Cozieni, acolo unde 40 de micuți mergeau zilnic mulți kilometri, pe jos, pentru a avea parte de educație. Aceștia primeau lunar câte 40 de lei de la primărie pentru a-și plăti abonamente la autobuze, care oricum nu îi transportau decât pe o mică distanță din traseul către școală. Florin Cătălin Petre, un elev din cătunul Punga, mergea câte 16 kilometri pe zi până la școală și înapoi. De luni, microbuzul școlar îl va aduce până aproape de casă.

O altă situație gravă era la Merei. Aici, copiii circulau cu o mașină foarte veche, ale cărei frâne au cedat de mai multe ori, fără a avea călători la bord, din fericire.

Lipsa microbuzelor şcolare este una dintre problemele cu care Inspectoraul Şcolar se confruntă. În total ar mai fi nevoie de alte 21 de astfel de mijloace de transport și mai sunt speranțe de a primi un lot în vară, când Ministerul va cumpăra 200 de microbuze școlare.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite