Chiulul consilierilor judeţeni blochează investiţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a doua oară consecutiv, şedinţa Consiliului Judeţean Buzău în care ar fi trebuit discutată soarta masterplan-ului de gestionare a deşeurilor a fost suspendată din lipsă de cvorum.

Megaproiectul privind gestionarea deşeurilor este încă departe de a fi realizat, demersul având în continuare o opoziţie solidă în miniparlamentul judeţean.


Din cei 32 de consilieri judeţeni, la şedinţa extraordinară de ieri au fost prezenţi doar 13. „Ar fi trebuit să fie aici şi ceilalţi dar sunt într-o cârdăşie totală şi caută să blocheze acest proiect. Ei cred că e o mare afacere cu deşeurile astea şi îi sperie concurenţa", a spus Victor Mocanu, preşedintele CJ Buzău, la finalul şedinţei de numai cinci minute.


La rândul lor, contestatarii masterplan-ului şi-au argumentat absenţa spunând că nu au avut ce să ia în discuţie, primind „doar o sinteză de numai trei pagini la un proiect de 300 de pagini".


Masterplan-ul prevede înfiinţarea până în 2013 a opt staţii de preluare, sortare şi compostare a deşeurilor menajere, în localităţile Cochirleanca, Râmnicu Sărat, Beceni, Cislău, Pârscov, Pogoanele, Ulmeni şi Pătârlagele.


Baloţii rezultaţi ar urma să fie depozitaţi într-o groapă de gunoi ecologică iar deşeurile reciclabile, să fie livrate unor firme specializate. Investiţia s-ar realiza cu 35.000.000 de euro, fonduri europene, dar şi cu o contribuţie locală de aproximativ 3.000.000 de euro.


Recent, ministrul Mediului, Lazlo Borbely, a spus că Buzăul riscă să piardă toată suma nerambursabilă de la Uniunea Europeană dacă aleşii nu vor aproba urgent acest masterplan.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite