Chinezii dau năvală în Râmnicu Sărat şi păgubesc afaceriştii locali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilii din Râmnicu Sărat s-au trezit zilele trecute cu un val de sesizări din partea mai multor comercianţi din centru, care acuză o scădere drastică a vânzărilor odată cu deschiderea, pe 6 martie, a unui magazin cu produse din China.

Deschiderea Complexului Norina a fost aşteptată cu interes de râmniceni. Se auzise de mult că afacerişti chinezi din complexul Europa vin în Râmnic cu produse ieftine iar la deschidere sute de râmniceni au dat năvală printre standurile cu marfă. Produsele sunt cu până la 50 la sută mai ieftine. „Am găsit o bluză cu 17 lei exact ca în magazinul Victoria, unde este 30 de lei. Blugii sunt foarte ieftini, adidaşii la fel, însă nu ştiu dacă şi calitatea este în raport cu preţul. Ştiu însă că tot din Europa sunt aduse şi produsele din magazinele noastre iar astea de la chinezi vin direct din imort, de aia sunt aşa de ieftine", ne-a spus Adriana, cumpărătoare.


Lacate pe magazine


Zeci de comercianţi din centrul Râmnicului se plâng că le-au scăzut drastic vânzările. „La câteva zile după ce au venit chinezii, am făcut vânzare de numai 20 de lei iar eu am făcut în ianuarie vânzare de cel puţin un milion de lei pe zi. Acum, de ziua femeii, abia dacă mi-au intrat cinci clienţi în magazin", a declarat Vasilica Dragomir, comerciant în Victoria.


Edilii locali confirmă tensiunea iscată în jurul chinezilor. „Au fost sesizări împotriva afaceriştilor chinezi şi am înţeles că a fost un protest şi în piaţă. Noi nu putem să facem nimic atâta timp cât totul e legal. O să trimit săptămâna viitoare corpul de control al primăriei, iar dacă au documentele în regulă, nu avem ce să le facem", ne-a declarat viceprimarul Sorin Cârjan.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite