Cezar Preda, despre Referendum: Nu invit pe nimeni la vot!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre liderii Partidului Democrat Liberal, deputatul Cezar Preda, spune că românii nu au niciun motiv întemeiat să iasă pe 29 iulie la Referendum. Îndemnul indirect la absenteism vine în contradicție cu mesajul președintelui suspendat, Traian Băsescu, acesta afirmând că dorește ca oamenii să iasă la vot.

”Eu am fost întotdeauna la vot din 1990 dar acum nu am să mai invit pe nimeni la vot pentru că eu nu invit poporul ca cineva să îl păcălească. Acesta e crezul meu şi eu cred că atâta timp cât românul nu are posibilitatea, indiferent de pregătire, să ştie sigur pentru ce se duce el să decidă, românul nu poate să se ducă să ia el o hotărâre la ceea ce spun politicienii. Eu îmi doresc ca preşedintele pe care l-am ales acum trei ani să îşi termine mandatul, pe urmă ne alegem alt preşedinte. (…) Eu nu pot să îi spun unui cetăţean să se ducă într-un loc unde eu nu ştiu ce îl aşteaptă pe acel cetăţean şi să mă întâlnesc apoi şi să îmi spună, domnule, m-ai trimis acolo să votez NU şi uite ce nenorocire trăiesc doi ani, m-ai trimis să spun DA şi uite că eu nu mai îmi iau pensia. Nu e corect din partea politicienilor”, a declarat Cezar Preda, prim vicepreședinte PDL.

Liderul PDL spune că opinia sa este una personală și nu ține cont de mesajul transmis recent de președintele suspendat, conform căruia   dacă în ţară PDL-ul va sfătui electoratul să nu iasă la vot, drumurile sale și ale democrat-liberalilor se vor despărţi.

”Drumurile noastre s-au despărţit din anul în care domnia sa a devenit preşedintele României. Susţinerea pe anumite acţiuni ale preşedintelui a fost fără a avea vreun moment de ezitare a PDL, deci nu se exclud una pe alta. Domnia sa are propria campanie, are viziune, PDL nu a luat o decizie în acest sens, eu v-am spus doar în numele lui Cezar Preda ce am făcut din 90 până acum şi ce nu pot să fac acum. După părerea mea, Traian Băsescu trebuie să stea preşedinte cât l-au ales românii, 5 ani. Nu a făcut nimic grav, nu a încălcat Constituţia României în aşa fel încât să îl cheme poporul la socoteală”, a spus Preda.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite