Cetățean chinez, cercetat pentru evaziune fiscală. A adus prejudicii în valoare de peste un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhiva Adevărul
Arhiva Adevărul

Dosare de evaziune fiscală cu prejudicii de peste 1.000.000 de euro, declinate de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor către D.N.A.  Este vorba de un cetățean chinez, administrator al unei soecietăți comerciale din Buzău. 

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au iniţiat cercetări asupra unui cetăţean chinez, în vârstă de 41 de ani, administrator al unei societăţi din judeţul Buzău, ce are ca principal obiect de activitate „dezvoltare imobiliară”.

Chinezul este suspectat că, în perioada 2007 -  2010, a înregistrat în evidenţa contabilă cheltuieli reprezentând contravaloarea unor lucrări de proiectare tehnică de specialitate, studii de fezabilitate şi asistenţă tehnică emise de două firme din Bucureşti. Pentru aceste sume, societatea administrată de cetăţeanul chinez nu a prezentat situaţii de lucrări, rapoarte de lucru, procese verbale de recepţie, studii de fezabilitate, de piaţă sau orice alte materiale corespunzătoare pe baza cărora să se stabilească dreptul de deducere a acestor cheltuieli.

De asemenea, societatea comercială nu a înregistrat în contabilitate, în totalitate, veniturile obţinute. Prin aceste operaţiuni, firma respectivă s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat al statului în sumă totală de 5.321.276 de lei.

Întrucât valoarea prejudiciului constatat depăşeşte suma de 1.000.000 de euro, ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor au declinat competenţa de soluţionare în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite