În câteva luni, centura Buzăului a “îngropat” opt persoane

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au montat numeroase indicatoare şi benzi rezonatorii
Poliţiştii au montat numeroase indicatoare şi benzi rezonatorii

În mai puţin de doi ani, accidentele de circulaţie produse pe şoseaua de centură a municipiului Buzău au curmat opt vieţi şi au băgat în spitale alte peste 30 de victime. Îngroziţi de numărul mare de evenimente rutiere înregistrate pe segmentul de drum care ocoleşte municipiul Buzău, între podul Mărăcineni şi fabrica de bere, poliţiştii şi Primăria au decis să suplimenteze indicatoarele şi benzile rezonatorii, pe tronson

Potrivit unui bilanţ,  din 2008, un număr de 15 accidente rutiere s-au produs pe şoseaua de centură, iar cele mai multe, în curba de lângă complexul Dedeman. “Mulţi nu adaptează viteza în curbă şi vin cu peste 100 de kilometri pe oră. Configuraţia drumului este înşelătoare, pentru că este foarte bun şi îmbie la viteză. Ai impresia că se termină curba însă ea continuă, formând în final un viraj larg de aproape 90 de grade”, ne-a declarat comisarul şef Marian Şerbulea, de la Poliţia Rutieră Buzău.

Pentru a stopa valul de accidente rutiere, autorităţile locale şi poliţia au decis să monteze panouri suplimentare pentru curbe succesive, indicatoare pentru curbă deosebit de periculoasă şi benzi rezonatorii. “Panourile reflectorizante au folie de clasa a doua, foarte performante şi am insistat cu ele pe tot exteriorul curbei”, ne-a spus Marian Şerbulea.

Lucrătorii primăriei au început pe 3 decembrie să monteze noile însemne rutiere. Ghinionul a făcut ca în aceeaşi zi, după numai câteva ore de la montarea indicatoarelor, pe acest tronson să se producă un accident rutier, soldat cu rănirea unui şofer. Potrivit poliţiştilor, un prahovean care mergea dinspre Focşani, spre Bucureşti, s-a speriat de zgomotul produs de benzile dintre sensurile de mers, a tras bursc de volan şi a frânat, însă un camion l-a lovit puternic din spate. 

În accidente au murit mulţi tineri

Pe data 6 octombrie, o tânără  a murit şi alte trei persoane au ajuns la spital, după ce câteva tone de baloţi de hârtie au căzut dintr-un tir, peste trei autoturisme. Martorii susţineau atunci că, în curbă, autotrenul a intrat brusc în balans apoi au văzut cum remorca s-a rupt în bucăţi şi toată încărcătura s-a prăvălit pe şosea. Două autoturisme de pe contrasens au fost prinse sub tonele de carton presat iar o a treia maşină a fost acroşată uşor.

O tânără de numai 19 ani, din Tecuci, a murit pe loc iar alte trei personae din ambele maşini zdrobite au fost rănite grav. Pe 22 martie, o elevă de 18 ani, din Buzău a murit iar alţi patru colegi de-ai ei s-au ales cu răni grave şi au fost internaţi în spital. Cei cinci tineri se întorceau cu maşina de la o petrecere de majorat. Şoferiţa, de 19 ani, obţinuse permisul cu numai patru luni înainte de accident. 

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite