Centru de informare pentru familiile cu copii mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Buzău, în parteneriat cu Grădiniţa cu Program Prelungit nr. 8 şi Inspectoratul Şcolar Judeţean, a înfiinţat Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare (CRED).

Acesta va funcţiona ca un centru de informare, comunicare, formare şi diseminare, destinat familiilor cu copii mai mici de 7 ani, personalului didactic şi nedidactic din creşe şi grădiniţe, prin proiectele şi iniţiativele care au ca punct central educaţia de calitate a copiilor mici, atât în creşe şi grădiniţe, cât şi în familie.

„Scopul înfiinţării centrului îl reprezintă îmbunătăţirea serviciilor educaţionale oferite de grădiniţe prin perfecţionarea competenţelor personalului care lucrează în aceste instituţii. Centrul beneficiază de dotări speciale, calculatoare, tablă inteligentă şi tot felul de materiale de documentare, de unde personalul din grădiniţe şi creşe, dar şi mămicile care au copii între 3 şi 7 ani, pot obţine informaţii utile pentru educaţia micuţilor”, ne-a declarat Florina Stoian, inspector şcolar general.

Noul centru va funcţiona în sediul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 8, cu sediul în Buzău, pe strada Unirii la nr. 10.

Pentru a asigura desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor proiectate pentru Centrul de Resurse pentru Educaţie şi Dezvoltare, Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovaţiei va susţine acest centru pentru o perioadă de un an de zile prin dotarea cu un pachet corespunzător de echipament de informatică şi audio-video, asigurarea de mobilier, formarea de resurse umane şi elaborarea regulamentului cadru de funcţionare noii instituţii.

Acesta este cel de-al cincilea centru educaţional din judeţul Buzău.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite