Cel mai mare convoi umanitar a ajuns din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai mare convoi umanitar
Cel mai mare convoi umanitar

Ardelenii au trimis aproape 50 de tone de ajutoare în județele atinse de urgia albă, cu ajutorul unui impresionant convoi de vehicule militare. Coloana formată din 15 mașini a străbătut peste 400 de kilometri în 14 ore și a descărcat deja o parte din donațiile făcute de ardeleni într-o localitate din Buzău.

Transportul militar a plecat la șase dimineața din fața comandamentului Diviziei 4 Gemina din Cluj, cu misiunea de a le duce sinistraților din Bărăgan produsele alimentare și industriale donate de locuitorii din nord-vestul țării în ultima săptămână.

Convoiul din care au mai făcut parte vehicule de poliție militară și un atelier mobil, pregătit să repare o eventuală defecțiune apărută pe traseu, a ajuns după lăsarea întunericului la Focșani, pentru un prim popas.

Un camion cu ajutoare din convoiul militarilor ardeleni a fost descărcat deja în comuna buzoiană Racovițeni. Aproape cinci tone de alimente de bază au fost depozitate în holul primăriei.

Trei camioane cu alimente au rămas în Vrancea iar alte șapte au poposit la sediul Diviziei 2 Infanterie Getica, de unde erau programate să plece de dimineață în alte localități din Buzău, Brăila și Ialomița.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite