Cea mai mare intersecţie din Buzău devine sens giratoriu. Se pregăteşte terenul pentru construcţia unui hypermarket în Bariera Ploieşti.

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bariera Ploieşti, punctul din oraş unde se unesc intrările dinspre Ploieşti, Urziceni şi Slobozia, va suferi modificări radicale în cursul acestui an. Edilii oraşului vor transforma intersecţia amintită într-un sens giratoriu care va fi cel mai mare din oraş.

Demersul a început recent, o dată cu trecerea intersecţiei dintre Bulevardul Unirii, Bulevardul Mareşal Averescu şi Bulevardul 1 Decembrie pe lista obiectivelor pentru care consiliul local a eliberat certificat de urbanism la începutul acestui an.

Iniţiativa datează însă de la jumătatea lunii decembrie. „Cei de la Kaufland au solicitat un plan de sistematizare în această zonă şi am venit în întâmpinarea lor cu un proiect de fluidizare. Vom urgenta lucrările în funcţie şi de cum va înainta proiectul Kaufland. Cred că la toamnă va fi gata”, a declarat Marcel Ciolacu, viceprimarul municipiului Buzău.

Lucrările vor fi executate de societatea Urbis Serv. „Aşteptăm comanda Primăriei. Va fi o lucrare greoaie, care va perturba un pic circulaţia. Asta înseamnă ca pe o perioadă de vreo două luni vor fi intervale de patru, cinci ore, pe zi, în care se va circula cu restricţie”, ne-a declarat Petre Neagu, directorul Urbis Serv Buzău.

Potrivit autorităţilor, amenajarea unui sens giratoriu în Bariera Ploieşti nu va costa mai mult de 500.000 de lei.
În prezent, cel mai mare sens giratoriu se află pe Bulevardul Unirii, la intrarea dinspre Focşani, care a fost realizat cu o investiţie de 300.000 de lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite