Ce prind poliţiştii eliberează magistraţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi indivizi au fost prinşi de două ori în doar trei zile la furat de maşini
Doi indivizi au fost prinşi de două ori în doar trei zile la furat de maşini

Munca poliţiştilor este zădărnicită de magistraţii care îi eliberează pe infractori şi îi cercetează în stare de libertate.

După ce au fost prinşi de două ori în doar trei zile la furat de maşini, doi indivizi au fost puşi în libertate pe motiv că nu prezintă pericol public.

Pe 2 octombrie, un buzoian a anunţat Poliţia că i-a fost furată maşina lăsată într-o parcare cu portierele deschise şi cu cheile în contact. Oamenii legii au dat maşina în urmărie şi în scurt timp au fost anunţaţi de poliţiştii din Ilfov că au oprit în trafic maşina căutată.

La volanul autoturismului se afla Nicu Mihai, de 24 de ani, pe scaunul din dreapta era Marian Voicu, de 26 de ani, iar în spate, un tânăr de 22 de ani, toţi din comuna Afumaţi. “În urma cercetarilor şi a audierilor, s-a stabilit că doi dintre ei au sustras autoturismul din Buzău, în jurul orei 15.00 şi l-au condus până în comuna Afumaţi, de unde l-au luat pe cel de-al treilea pasager. Împreună s-au deplasat către Bucureşti, pentru a se plimba, aici fiind opriţi în trafic de poliţişti”, ne-a declarat comisar Florina Crucianu, purtător de cuvânt IPJ Buzău.

De două ori reţinuţi

Nicu Mihai şi Marian Voicu s-au ales cu dosare penale pentru furt calificat, au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de arestare preventivă.

Magistraţii nu i-au considerat pericol public şi i-au eliberat. La câteva ore după ce au scăpat din Arestul poliţiei, cei doi tineri au mai furat o maşină. Au plecat către Bucureşti dar au fost din nou opriţi de poliţiştii din Ilfov. Voicu a fost din nou reţinut de poliţişti şi din nou procurorii au decis să fie cercetat în libertate. “Arestarea preventivă este o măsură de excepţie cu caracter extrem şi se ia în condiţii deosebite având în vedere menţinerea unui just echilibru între dreptul unei persoane la libera circulaţie şi fapta concretă pentru care se dispun aceste măsuri”, ne-a declarat procurorul Cecilia Iana. 

Păreri divergente între legiutori

Sunt situaţii în care părerea Parchetului nu este aceeaşi cu a noastră. Documentarea activităţii infracţionale presupune costuri foarte mari dar rolul nostru este să prindem infractorii. Misiunea noastră este să administrăm probe şi să formulăm o cerere către Parchet”, ne-a declarat Ion Marin, şeful IPJ.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite