Ce mai fac cei trei buzoieni care sfidează imaginaţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Paul Danciu tastează la calculator cu un pix ţinut între dinţi
Paul Danciu tastează la calculator cu un pix ţinut între dinţi

"Omul electric", "Omul fără mâini" şi "Femeia reptilă" îşi uimesc semenii cu poveşti de viaţă desprinse parcă dintr-un film.Să bagi degetele în priză fără să te curentezi, să ai o piele acoperită cu solzi sau să poţi manevra computerul doar cu dinţii şi picioarele sunt lucruri incredibile dar adevărate pentru trei buzoieni.

Despre viaţa lor puţini dintre noi ştim că este una mai dramatică decât cea prezentată de mass-media.

De departe cel mai şocant caz este cel al unui tânăr buzoian care a rămas fără mâini în urmă cu 15 ani şi care uimeşte prin voinţa sa de a trăi normal şi puterea sa de adaptare.

Paul Danciu şi-a uimit toţi apropiaţii,după ce anul trecut a reuşit în numai câteva luni să înveţe să manevreze mouse-ul cu picioarele şi să scrie la tastatură cu dinţii.

După ce cazul său a fost mediatizat la mai multe televiziuni şi drama lui Paul a fost cunoscută de toată ţara, speranţele sale au renăscut.

Chiar dacă nu a reuşit să strângă decât pentru un sfert de proteză care costă peste 80 de mii de lei, acum Paul este mulţimit că în urma campaniei de presă a reuşit să-şi ridice moralul.“Am strâns 20 de mii de lei bani pe care sunt conştient că n-aş fi putut să-I obţin niciodată fără ajutorul oamenilor cu suflet .Am primit şi internet pe gratis de la o firmă de cablu şi acum trăiesc cu speranţa că voi putea în câţiva ani să-mi cumpăr o mână bionică” povesteşte Paul Danciu

Un caz la fel de cutremurător este cel al Georgetei Iamandei sau” Femeia reptilă” cum este cunoscută de apropiaţi .

Pielea este formată din "solzi" şi în lipsa unui tratament adecvat se întăreşte, iar orice mişcare devine extrem de dureroasă, putându-se ajunge până la imobilizare totală.

Tânăra spune că, pe lângă boala pentru care deocamdată medicina nu are leac, mai are de înfruntat şi ideile preconcepute ale semenilor, care nu o văd decât ca pe o ciudăţenie a naturii.

Contactată recent de reporterii ziarului Adevărul, Georgeta ne-a mărturisit că nu are nici acum un loc de muncă şi toate tentativele de a-şi găsi o ocupaţie au fost sortite eşecului.

Sunt în continuare disperată că nu mă angajează nimeni. Mă privesc ca pe o ciudăţenie de la circ. Acum sunt studentă la stat la psiholoogie şi ştiintele educatiei şi sper ca măcar la anul să-mi găsesc un post de suplinitor în învăţământ pentru că nu am din ce să trăiesc.” ne-a declarat Georgeta Iamandei

Citeşte amănunte despre acest subiect în ediţia săptămânalului ADS. Ziarul se găseşte la toate chioşcurile de difuzare a presei din Buzău la preţul unic de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite