Cauciucurile de iarnă se vând ca pâinea caldă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe timp de iarnă, cauciurile de sezon vor creşte enorm stabilitatea maşinilor
Pe timp de iarnă, cauciurile de sezon vor creşte enorm stabilitatea maşinilor

Speriaţi de iminentele noi reglementări ale codului rutier care ar putea aduce amenzi drastice pentru şoferii fără anvelope conforme cu anotimpul rece, dar şi de zvonul că aceste cauciucuri se vor scumpi, buzoienii au luat cu asalt magazinele şi service-urile auto.

Ministerul Transporturilor a pregătit un proiect de modificare a Codului Rutier prin care toate maşinile care transportă mărfuri sau persoane şi nu sunt echipate cu anvelope de iarnă vor primi sancţiuni usturătoare cuprinse între 540 şi 1.200 de lei. Această reglementare ar putea deveni obligatorie pentru toate tipurile de maşini, inclusiv autoturisme.


" Nu vreau să iau amendă pentru cauciucuri. M-am gândit că ar fi bine să-mi cumpăr din timp ca să nu se scumpească. Am ales un set de cauciucuri de 175 de lei bucata care sunt garantate 40.000 de kilometric pe care le voi monta până pe 15 noiembrie," ne-a declarat Mihai Constantin, şofer de taxi din Buzău.


Responsabilii service-urilor din Buzău spun că avantajele unor anvelope de sezon rece sunt multiple.
„Solicitări sunt foarte multe, de ordinul zecilor pe zi. Noi ne-am pregătit pentru aceasta campanie din august -septembrie, iar cauciucurile au venit încă de luna trecută," a declarat Mihai Dinu, director Comercial Auto.


Şoferii mai sunt averizaţi că în cazul în care rulează pe perioada iernii cu cauciucuri improprii, siguranţa pasagerilor poate avea de suferit. „Distanţa de frânare creşte drastic pentru maşinile neechipate. Anvelopele de vară devin mult mai rigide la temperaturi mai joase de 7 grade Celsius şi nu mai au aderenţă. Din această cauză pot apărea accidente grave", a mai spus Mihai Dinu.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite