Câteodată şi copiii joacă rolul lui Moş Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liceeni le-au colindat şi le-au făcut daruri bătrânelor
Liceeni le-au colindat şi le-au făcut daruri bătrânelor

Elevii de la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate Buzău au jucat pentru o zi rolul lui Moş Crăciun pentru câteva bătrâne care îşi duc traiul la Aşezământul pentru bătrâni Sf. Sava din Câmpeni. Aceştia le-au cântat colinde şi le-au făcut daruri din puţinii bani pe care au reuşit să îi strângă.

Ideea a fost lansată de profesori iar elevii au răspuns şi s-au implicat imediat. Au început să strângă bani şi au pregătit un program artistic pentru asistatele de la cămin.

"Am rămas uimiţi de cât de repede au răspuns elevii. Fiecare a dat câte un bănuţ, s-au implicat în pregătiri, cumpărături, ca totul să iasă perfect. Şi noi profesorii i-am ajutat, am făcut o chetă şi aşa a fost posibil să bucurăm bătrâneţele acestor femei", ne-a declarat Maria Voicu, profesor de chimie la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate.

Copiii au făcut 29 de pachete cu alimente, dulciuri şi îmbrăcăminte, au primit o sponsorizare de 25 de raţe şi au plecat către cămin. Bucuria a fost imensă atât din partea elevilor dar mai ales din partea bătrânelor care au fost fericite când au văzut că nu au fost uitate cu totul.

"Am văzut în aceste bătrâne bunicile noastre. Am fost foarte impresionaţi de poveştile lor de viaţă şi de cum au ajuns să trăiască. Le-a cântat colinde, le-am făcut cadouri şi am petrecut câteva ore în compania lor. Ne-am bucurat şi noi că am făcut o faptă bună dar şi ele pentru că ne-am gândit la ele. Aproape că nu ne mai venea să mai plecăm de acolo", ne-a mărturisit Oana Popa, elevă în clasa a XI-a la Grupul Şcolar Industrial Transporturi Căi Ferate.

Este al patrulea an consecutiv când elevii şi profesorii merg la aşezământul pentru bătrâni Sf. Sava şi promit că nu se vor opri aici pentru că vor să facă o tradiţie din acest lucru.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite