"Cartof” trebuia să fie la mare în ziua sinuciderii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rockerul găsit spânzurat în Gorj fusese alpinist utilitar. Mama lui spune că moartea lui este suspectă. Tragedie într-o familie din Buzău după ce un tânăr de 30 de ani care a participat la un festival de muzică electronică în Corneţu- Gorj s-a sinucis.

Cristian Dobre, cunoscut printre rockerii din Buzău cu pseudonimul "Cartof", a fost găsit de către mai mulţi tineri bulgari, duminică, în jurul orei 7.00, spânzurat de creanga unui fag din pădure.

Citeşte şi: Rockerul "Cartof" este sinucigaşul de la festivalul de muzică electronică

„Am înţeles că era supărat de modul de organizare", a declarat Dumitru Buda, amicul rockerului. Cristian Dobre obişnuia să stea mai mult pe la Bucureşti unde a lucrat ani buni în alpinismul utilitar.

Dezvăluiri din minţile sinucigaşilor


"Era un băiat cumsecade pe care nu-l vedeam decât o dată sau de două ori pe an la Buzău, când venea în vizită la mama sa. Ştiam despre el că lucrează ca alpinist utilitar. Nu se băga în vorbă cu nimeni"
, ne-a declarat Cătălin Grama, de 41 de ani, unul dintre vecinii de la Buzău.

image


Ciudăţenii


Duminică după amiază mama lui Cristi, Didina Dobre habar n-avea ce tragedie s-a produs la Fire Festival, în pădurea Corneţu. Oamenii legii i-au spus doar că fiul său se află în comă într-un spital din Oltenia. Aşa că femeia îşi făcea bagajele şi se pregătea să plece cu sora lui Cristi către Târgu Jiu pentru a descâlci povestea misterioasă în care era implicat Cristian.


"M-au sunat duminică de la poliţie să-mi spună că fiul meu se află în comă la spital după ce a participat la un festival de muzică. Venise din Suedia, a stat acasă o săptămână şi pe urmă a plecat. Eu nu mai ştiam nimic de el de trei săptămâni. O aştepta şi pe prietena sa din Suedia să vină la festival dar aceasta n-a mai putut să ajungă. Nu ştiu ce s-a întâmplat că el de băut nu bea. Nu ştiu cum a ajuns la acest festival pentru că de 1 mai ar fi trebuit să fie la mare"
, ne-a declarat Didina Dobre, mama lui Cristi.

image


Îşi dorea să ajungă DJ


Cristi Dobre iubea foarte mult muzica rock şi muzica electronică şi îşi dorea să ajungă D.J. Pentru pasiunea sa abandonase chiar şi meseria de alpinist utilitar. Nu rata niciun concert rock şi era mai tot timpul plecat prin ţară şi pe la prietena lui în Suedia. "Voia să organizeze luna asta un spectacol la Bucureşti unde ar fi trebuit să participe şi el alături de un DJ din Suedia. Prietena lui urma să ajungă în ţară după 15 mai", mai spune mama lui Cristi.


Poliţia efectuează cercetări. "Este sinucidere clară. Până nu se efectuează examenul toxicologic nu ne putem pronunţa", ne-a declarat inspectorul şef Viorel Caragea, de la Poliţia Gorj.

„S-a purificat de tot"


Primarul comunei Schela, Aristide Şerbănescu, a participat la concerte. „A fost extraordinar. I-au lăsat pe toţi localnicii din Schela să vină la festival. Păcat că s-a terminat tragic. Am înţeles că acel băiat era nemulţumit de organizare, dar mie mi s-a părut foarte frumos. Acum s-a purificat de tot. Cine ştie ce o fi consumat el de şi-a pus frânghia de gât!".

Alţi săteni nu au fost însă la fel de încântaţi ca primarul. „Eram sigur că o să se întâmple ceva rău. Numai Satana i-a luat minţile. Sunt tare dubioşi, iar cu muzica aia numai normali nu sunt", a declarat nea Nicu, localnic.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite