Campionatul mondial de enduro, ignorat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Culmea ipocriziei: ministerele nu au mişcat un deget în sprijinirea campionatului mondial. Eveniment mediatizat în peste 100 de ţări, desfăşurat în acest an în Buzău, a fost oportunitatea prin care România putea să-şi promoveze imaginea.

Clubul Extreme Adventure din Buzău a ajuns la ora bilanţului după primul campionat mondial de enduro organizat de ţara noastră. Deşi clubul a fost asaltat cu laudele de concurenţi, adevărate vedete ale enduro-ului mondial, buzoienii au rămas cu un gust amar în ceea ce priveşte atenţia de care a avut parte dinspre forurile guvernamentale plătite din banul public să se implice în astfel de evenimente.

Ocupat cu organizarea galei de box a lui Bute, Ministerul Dezvoltării şi Turismului condus chiar de o buzoiancă, Elena Udrea, nu a schiţat nici măcar o întindere de mână...post factum.

FĂRĂ ŞANSĂ

Aceeaşi atitudine au avut-o şi cei de la Ministerul Tineretului şi Sportului. Fără implicarea acestora, Grand Prix-ul României la moto enduro, găzduit în weekendul 9-10 iulie, rămâne doar o încercare reuşită, dar fără şanse de a fi repetată şi la anul.

"Reuşita evenimentului se datorează exclusiv celor din Extreme Adventure Buzău și autorităților din această regiune, atât Ministerul Educației, Cercetării, Tinereatului și Sportului, cât și Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului nedorind să se implice într-un eveniment vizibil în 100 de țări de pe cinci continente. Grand Prix-ul României este un eveniment care poate dezvolta această regiune însă fără sprijin, organizatorii din acest an vor fi nevoiți să renunțe la o competiție benefică pentru România", se arată într-un comunicat al clubului Extreme Adventure.

Mai multe detalii găsiţi în Săptămânalul Adevărul pe care îl puteţi găsi la toate chişcurile de ziare la preţul de 0,9 lei.

Buzău



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite