VIDEO Un cămătar focşănean, aproape linşat la Râmnicu Sărat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O executare silită s-a transformat miercuri într-un adevărat război stradal, la Râmnicu Sărat. Un creditor focşănean care venise în cartierul de romi Flămânda, însoţit de un recuperator şi un executor judecătoresc, pentru a-şi însuși o datorie, a fost întâmpinat de aproape 200 de localnici furioşi, hotărâţi să-şi apere vecinul.

Potrivit rudelor, în urmă cu doi ani, Marian Ion din Râmnicu Sărat a împrumutat o sumă de bani de la un interlop din Focşani, cunoscut sub numele de Boboc. Bărbatul avea o firmă de construcţii şi îi trebuiau banii ca să termine o lucrare. De-a lungul timpului a restituit banii şi chiar i-a dat celui care îl împrumutase trei maşini. Cu toate acestea,  datoria nu scădea. În urmă cu un an creditorul împreună cu mai mulţi prieteni l-ar fi dus pe bărbat în faţa unui notar să semneze un act potrivit căruia Marian Ion ar fi împrumutat suma de 75 de mii de euro.

Rudele bărbatului susţin că ar fi înapoiat banii. Cu toate acestea, cămătarul  l-a dat în judecată pe Marian Ion, a câştigat, şi ieri s-a prezentat cu un executor judecătoresc să pună în aplicare sentinţa. Apariţia cămătarului însoţit de executorul judecătoresc a strâns peste două sute de oameni în faţa casei celui care împrumutase banii. În momentul în care acesta a ieşit din casă încadrat de poliţiştii de la Serviciul de Intervenţie Rapidă a izbucnit scandalul.

Nici executorul judecătoresc nu a scăpat mai uşor. Acesta a fost luat la bătaie de femeile casei după  care, ajuns în stradă, a înfruntat furia mulţimii. În tot acest timp poliţiştii păreau că au scăpat situaţia de sub control.

Punctul de vedere al IPJ Buzău:

În ziua de 3 noiembrie a.c., la Poliţia municipiului Râmnicu Sărat a fost înregistrată o adresă prin care se solicita sprijin la executarea silită a unui act de adjudecare emis la data de 11.08.2011, în baza unei sentinţe civile a Judecătoriei Râmnicu Sărat.

Solicitarea a fost formulată de un executor judecătoresc din municipiul Râmnicu Sărat.

Executarea a avut loc în ziua de 9 noiembrie.

Întrucât pe parcursul desfăşurării procedurii de executare silită, mai multe persoane au venit în sprijinul debitorului, a fost necesară suplimentarea dispozitivului de ordine cu efective din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat, Serviciului de Intervenţie Rapidă al I.P.J. Buzău şi cu o echipă de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Buzău.

La momentul evacuării persoanelor din imobil, s-a creat o busculadă în rândul susţinătorilor familiei evacuate, având ca scop agresarea executorului şi a actualului proprietar, fapt ce a făcut necesară intervenţia forţelor de ordine, luptătorii Serviciului de Intervenţie Rapidă al I.P.J. Buzău folosind un spray iritant-lacrimogen.

Până la acest moment, niciuna dintre persoanele implicate nu a depus plângere în calitate de victimă a vreunei infracţiuni.

Poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Sărat continuă activităţile în vederea identificării tuturor persoanelor implicate în altercaţie, în vederea luării măsurilor de sancţionare contravenţională faţă de acestea, conform Legii nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite